Въпросът за това кога е най-подходящото време да се пробият

...
Въпросът за това кога е най-подходящото време да се пробият
Коментари Харесай

Защо е по-добре да изчакате с пробиването на ушите на детето


Въпросът за това по кое време е най-подходящото време да се пробият ушите при децата е много дискутиран. Въпреки това, майките на момиченцата постоянно се стремят те и техните дъщери да наподобяват добре, да бъдат в крайник с модата, да са красиви и ексцентрични, с цел да може да отговорят на динамично изменящия се свят. Действително обеците са най-желания и продаван аксесоар измежду дамите. С тях се акцентира хубостта на женското ухо, само че в устрема си да придадат блястяща осанка на дребните си наследнички, постоянно майките избързват и пробиват доста рано ушите им, което крие редица опасности. Ето и аргументите, заради които е по-добре до избрана възраст да не пробивате ушите на вашата дребна принцеса.
1. Възможност за насърчаване на зараза
Когато решите да пробиете ушите на вашето дете, би трябвало да имате поради, че то към момента построява своята имунна система, което го прави податливо към инфекции. Въпреки че може да сте взели нужните ограничения за предотвратяване от замърсяване, когато към този момент сте пробили ушите наложително следете за сърбеж, отичане или зачервяване. Тези признаци може да ви подскажат, че най-вероятно ушите към този момент са възпалени. Необходимо е да потърсите вашия персонален доктор, който ще ви предпише вярното лекуване.
2. Оставете детето единствено да реши дали желае обеци
От психическа позиция е добре пробиването да стане в най-ранна детска възраст – най-малко след първата година, защото до третата година спомените на децата за болката избледняват бързо. Но от психическа позиция по-дбрият вид е да оставите това решение на детето си. Не единствено поради предпазването от развиването на разнообразни инфекции, само че това ще му даде повече надзор върху външността, която желае да има. 
3. Когато децата са дребни, кожата е по-чувствителна
На по-малка възраст децата може да изпитат по-голям дискомфорт, продължаващ няколко дни след слагането на обеците, защото болката не отшумява незабавно. Ако въпреки всичко сте решили да пробиете ушите на детето си, предлагаме ви да употребявате специфични кремове преди процедурата, които понижават болката и карат нежното място да изтръпне за малко. Може да употребявате и малко лед преди процедурата, с цел да намалите чувствителността на ухото. В множеството профилирани места за тази цел, през днешния ден към този момент се употребява извънредно щадящ способ с револвер, който е бърз и неусетен. И най-после, който и вид да изберете, не забравяйте да ги разсмеете или разсеете от това, което следва.
4. Неудобство при игри и занимания
Важно е да знаете, че съществува риск при по-малките деца обеците много постоянно да се заплитат в облеклата. Понякога е допустимо по време на игра с друго дете несъзнателно да закачат ухото на детето ви, което няма да е по никакъв начин прелестно. Добре е да изчакате възраст, в която децата ще може непринудено и осъзнато да се откажат от някои физически интензивности, които ще им разрешат да си спестят някои неудобства. От друга страна, знаете какъв брой постоянно децата допират лицата си с ръце, които не всеки път могат да бъдат чисти.
5. Предпоставка за алергии
Важно е преди да пробиете ушите на детето да се консултирате с вашия персонален доктор или педиатър, който да ви увери, че на по-късен стадий няма да се развият алергични реакции като разследване от пробиването. Алергията към никел е много постоянно срещана измежду децата с чувствителни уши, като най-добре би било да се насочите към сребърни обеци.

Сигурна съм, че мнозина от вас, които четат ще попитат своите майки дали са спазвали някакви препоръки при пробиването на вашите уши. Без значение, какъв ще бъде отговорът, е значимо да бъдем виновни. Живеем в съвременен свят, в който да си осведомен не е мъчно. В този ред на мисли, прочетете и помислете върху тези препоръки преди да пробиете ушите на вашите момиченца.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР