Въпросът свързан с намерението за напускане на медицински специалисти от

...
Въпросът свързан с намерението за напускане на медицински специалисти от
Коментари Харесай

Нов началник на отделение по педиатрия с 2 специалности в Националната кардиологична болница

Въпросът обвързван с желанието за овакантяване на медицински експерти от отделението по педиатрия към МБАЛ „ Национална кардиологична болница “ и произлизащото от това усложнение при реализиране на активността е разискван на извършена среща на управлението на лечебното заведение с министъра на опазването на здравето и шефа на Столична районна здравна ревизия.

Проведен е конкурс за длъжността шеф на отделението по педиатрия и е определен доктор с две специалности - педиатрия и детска кардиология, и с дълготраен клиничен опит в детско кардиологично интензивно поделение

Това декларира служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев в отговор на депутатски въпрос, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Меджидиев отбелязва, че чрез подхванатите дейности от управлението на лечебното заведение е основана организация на работа, позволяваща реализиране на интензивната педиатрична активност. Той добавя, че са отправени предложения към грима експерти по педиатрия с нужния опит за обезпечаване на интензивни грижи за деца.

Служебният министър на опазването на здравето прецизира, че за справяне с кадровия недостиг са регламентирани благоприятни условия, като управлението на лечебното заведение следва да предприеме съответни административни дейности посредством метаморфоза и краткотрайно преструктуриране на ресурсите и/или посредством договаряне за даване на медицински експерти от други лечебни заведения,при съблюдаване на настоящото законодателство. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР