Въпросът с климатичните политики и всичко, което следва от тях,

...
Въпросът с климатичните политики и всичко, което следва от тях,
Коментари Харесай

Министър Попов: Въпросът с климатичните политики е предмет на невероятно изострена конкуренция

Въпросът с климатичните политики и всичко, което следва от тях, е предмет на необикновено изострена конкуренция. Това сподели министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по време на кръгла маса " Европейски регламенти за нулеви излъчвания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Да превърнем провокациите пред България в сполучлив път за развиване ". По думите му в България това не се схваща и митингите по автомагистралите ни са показателни. Той даде за образец, че в случай че страната ни е имала рационална политика от началото на европейската зелена политика, която стартира още от преди нашето участие в Европейски Съюз, в този момент освен нямаше да има митинги по автомагистралите, само че и никой нямаше да счита, че има някакъв проблем с енергетиката.

Министърът добави, че това щеше бъде един преход, който е ръководен от най-малко 20 години, тъй като тъкмо от този момент е почнала да работи Директивата за пазара на излъчванията. През 2005 година е станало ясно, че тези излъчвания ще костват скъпо. Той посочи, че закъснението на България във връзка с зелените политики " се връща " на страната ни сега. Попов даде за образец, че митингите по автомагистралите сега са с претенции държавното управление да поддържа нещо, което към този момент се е случило.

Министър Попов уточни, че световно се вижда все по-нарастваща конкуренция като страната, която води, е Китай. Това се случва във връзка с вятърната сила, батериите, електрическите коли и рейсове, електропреносните мрежи, както и на равнище геополитика. В този смисъл България се намира в доста положително състояние, смята министърът. Според него българската металургична промишленост е доста напреднала. Той е на мнение, че тя е много чиста и конкурентоспособна в доста връзки. 

България няма добре създадена политика във връзка с енергийната беднотия, обърна внимание министър Попов. Освен това, когато енергийната беднотия се трансферира към енергийно уязвимите и енергийно подвластните промишлености, се вижда, че нещата са доста свързани. Затова би трябвало да има стратегическа политика във връзка с ресорите и секторите, както и тя да бъде обвързана с енергийната, ресурсната и индустриалната сигурност. " Ние тази политика я нямаме. Има европейска политика, тя е общо взето на ниво отчети ", разяснява още министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР