„Въпросът с болничните е сериозен, определено има проблем с измами.

...
„Въпросът с болничните е сериозен, определено има проблем с измами.
Коментари Харесай

Трябват още мерки срещу фалшивите болнични, смята Тома Биков

„ Въпросът с болничните е сериозен, несъмнено има проблем с измами. Онези, които вадят подправени болнични, крадат от тези, които заплащат своите налози и осигуровки. И се вижда ясно, че болничните се усилват през дългите уикенди. Има цяла скица с доста участници, които ощетява тези български жители, които си заплащат отговорностите “. Това сподели пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него би трябвало да бъдат взети редица ограничения за справяне с казуса. Той регистрира като позитивно шумното разискване на тематиката и публичния отзив.

„ Обсъждането би трябвало да се направи по-рационално и умерено. Достатъчно пъти сме посочили, че сме подготвени да се съобразяваме с рационални причини. Мисля, че това е едно от положителните качества на нашето ръководство “.

Биков уточни като достижение през последните няколко години това, че 2/3 от парите за пенсии идват от пенсионни осигуровки, а 1/3 са от бюджета:

„ Това значи, че е нараснала събираемостта на пенсионните осигуровки, че има изсветляване на стопанската система, че множеството хора се обезпечават на действителната си заплата, а не на минимална “.

Тома Биков беше безапелационен, че няма никаква причина за предварителни избори:

„ Дори опозицията разбра, че няма смисъл от сходно действие… В идната година ще имаме нужното успокоение и опция, с цел да проведем политики отвън предизборните акции и конфликти “.

Интервюто с Тома Биков можете да чуете в звуковия файл.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР