Въпросът кое е по-добро: филмът или книгата, съществува откакто киното

...
Въпросът кое е по-добро: филмът или книгата, съществува откакто киното
Коментари Харесай

5 романа, чиито екранизации ще гледаме през 2023 г.

Въпросът кое е по-добро: филмът или книгата, съществува откогато киното съществува. От " Игрите на глада ", през " Дюн ", до " То " - едни от най-хубавите филми са основани въз основата на някои също толкоз известни книги.

В тази селекция ви предлагаме 5 романа, чиито екранизации ще гледаме тази година. Някои от тях са доста познати, други може и да са нови за вас заглавия, само че всички те допускат невероятна кино акомодация и ние нямаме самообладание.

Ако сте почитатели на сериалите пък, може да откриете нашата селекция за сериали, базирани на книги тук.

“Човек на име Уве ” от Фредрик Бакман

Романът, който в действителност покори света!

Запознайте се с Уве. Той не се церемони с нищо и с никого. На висок глас споделя какво не харесва в света. А той не харесва доста неща - изключително лъжата, празните приказки и хората, които не съблюдават разпоредбите. С ясни правила, прецизни привички и непоклатими разбирания кое е редно и кое - не, Уве е намръщеният комшия, който тормози всички към себе си.

Но Уве не постоянно е бил заядливо старче.

Бил е млад и се е борил с живота. Обичал е - по този начин, както малко на брой са обичали. И е бил всеки ден до любовта си. Сърцето му към момента принадлежи на неговата Соня. Но тя към този момент не е тук. И Уве няма защо да живее повече. Остава му единствено да постави в ред делата си и да каже довиждане на света, който към този момент не му е по размер. Но не по този начин мислят новите му приказливи съседи и една нахална проскубана котка...

В холивудския римейк на шведския филм по книгата Том Ханкс играе възрастен мъж, твърдо решен да не позволява никого в своя свят. Очаквано ориста му е подготвила доста изненади и скоро персонажът му Ото ще бъде заставен да разкрие и своята добра страна. 

Премиерата беше през януари.

“Пурпур ” от Алис Уокър

" Пурпур " е литературна класика. С над един милион продадени екземпляра единствено във Англия, романът се трансформира в събитие, неподвластно на времето, и във ентусиазъм за генерации читатели.

Това е историята на Сили, чернокожо момиче, родено в изискванията на беднотия и сегрегация в сърцето на американския Юг. Многократно насилвана от мъжа, който назовава " баща ", Сили е лишена от двете си деца и откъсната от обичната си сестра Нети, с цел да се озове в клопката на задушаващ брак. И тогава в живота ѝ се появява Шуг Ейвъри, певицата магьосница, която сама направлява ориста си. 

Дата на премиерата: 20 декември 2023 г.  

Прочетете още на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР