Въпросът дали „Апартаментгейт“ ще прерасне в „Имотигейт“ е наистина фундаментален.

...
Въпросът дали „Апартаментгейт“ ще прерасне в „Имотигейт“ е наистина фундаментален.
Коментари Харесай

Вацев: Борисов наближава края на своята политическа биография

Въпросът дали „ Апартаментгейт “ ще прерасне в „ Имотигейт “ е в действителност фундаментален. Борисов като началник на ръководещата мощ в последните дни прави изключителни старания да тушира пожара, да минимизира вредите.
Той „ реже клони “, както се прави всякога, когато има пожар - да се спре пътя на огъня. Според мен моментът е изтърван. Струва ми се, че процесът ще продължи и ще ескалира на още две равнища ". Това сподели пред БНР доцент доктор Валентин Вацев, учител по геополитика в Пловдивския университет.
Той изясни, че двете равнища са „ разискване на финансови активи в България и отвън страната “ и „ разискване на политически и други действия в днешния ден и в близкото минало “:
„ Тук става дума за огромен развой, който визира не толкоз ръководството на партия ГЕРБ, а за рецесия на българската политическа класа. Борисов бързо наближава края на своята политическа биография.
Разбира се, не трябва да се чака той на следващия ден да си подаде оставка, той ще се бори, само че, силите, които работят против него, са естествени сили – това са силите на публичното съмнение и аз нямам доверие да успее по някакъв метод да тушира този развой “.
Големият въпрос на днешния ден е този „ за изхабяването, за умората, за амортизацията на съвкупната българска политическа класа “, безапелационен е Вацев.
Валентин Вацев чака свадите в политиката да доведат до по-ниска интензивност на евроизборите, тъй като хората ще бъдат демотивирани.
„ Процесите, които следим в последно време, имат по-скоро демотивиращо значение. Тези неща водят до отчаяние на всички съществени политически ядра, на целия български политически социум. Отиваме към дълга фаза на тежък политически и исторически махмурлук. Така ще бъде, до момента в който не се появи някаква нова политическа мощ, която да събере очакванията “.
Вацев разяснява и обстановката в Българска социалистическа партия:
„ Въпросът за основаването на съответна, работеща изборна листа е въпрос на висше политическо изкуство за управлението. Една сполучлива листа е израз на сполучливо доближат, въпреки и краткотраен, компромис на всички нива на структурата на Българска социалистическа партия. Преди известно време госпожа Нинова изгони от върхушката на Българска социалистическа партия група политически мумии. Разчистването на позиции беше сполучливо, а въпреки това привличането на нови хора, основаването на необятен, нов политически хайлайф вътре в Българската социалистическа партия, тази задача към момента не е решена. Това е въпросът, от който зависи дали листите ще бъдат сполучливи “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР