Въпрос на емоционална настройка и здравословен дневен режим. Д-р Махеш

...
Въпрос на емоционална настройка и здравословен дневен режим. Д-р Махеш
Коментари Харесай

Свеж въздух, боен дух и пречистващи аромати. Аюрведа защита от коронавирус ♥ От Мамапедия

Въпрос на прочувствена конфигурация и здравословен дневен режим. Д-р Махеш Гарже споделя разбирането на Аюрведа за ковид и какви са методите да предотвратим сходен тип инфекции.

В Аюрведа и старите книги не се загатва за коронавирус или сходна болест, само че има някои потребни насоки за попречване на този тип инфекции. Най-важната от тях е, че има две съществени аргументи за появяването на сходен жанр заразни заболявания. Първата е нечистият въздух, а втората – нечистата вода.  

Какво може да извършите, с цел да избегнете всевъзможен тип заразяване или зараза?

~ Специална вода

Първото нещо е обвързвано с водата – да пиете вода. Аюрведа ви дава специфичен способ за приготвянето на вода при подобен тип инфектиран болестен развой. Наричаме я специална вода. Как става това – варим естествена вода, до момента в който остане на половина от количеството си и я използваме през целия интервал на разпространяване на заболяването, с цел да предотвратим процеса при нас.

Как оказва помощ? Този способ е сходен на метода на недояждане с вода. При него водата усъвършенства имунната ви система – спомага да разтоварите храносмилателната система, тъй че да можете да употребявате имунитета си по-добре в посока справяне с обещано неразположение, вместо да изразходвате старания в асимилиране на доста храна.

~ Свеж въздух 

Когато приказваме за въздуха, желателно е да не влизате в места, лишени от пресен въздух. Бъдете деликатни и не посещавайте препълнени и затворени пространства, където вирусите и другите типове бактерии имат повече благоприятни условия да се популяризират и по този начин да предадат инфекцията.

~ Силата на билките 

Аюрведа ви дава концепция и за някои видове билки (под формата на ароматни пръчици), които може да употребявате като предварителна защита против коронавирусната и други инфекции. Сред тях са тамяновите пръчици, които имат силата да убиват бактериите и вирусите и да пречистват въздуха. 

Може да употребявате и пръчици от сандалово дърво, както и от разнообразни типове смоли. Всички тези способи са полезни за попречване на коронавирусни положения.

~ Сребърни съдове за храна

Съхранението на храната в съдове, направени от сребро е сред най-ефективните способи за предотвратяване от заразяване с бактерии и вируси. 

Аюрведа дава общи насоки, които са потребни освен при коронавирусна рецесия, само че и при положения, в които е налице някакво заразно заболяване – например грип, малария или различен тип болестни процеси. 

~ Защо коронавирусът не се държи еднообразно в другите страни света?

Има две теории за това. Често хората, които имат по-проблемен живот (имам поради в страни като Африка, а може да приказваме за Индия и България, тъй като животът тук не е като този в Италия или Америка), имат и тази наклонност вътре в себе си – да се борят против всевъзможен тип спешни интервали. При сходни рецесии, моралът на тези хора постоянно е висок и те постоянно са подготвени да се бият – целият им живот е борба. За жал, вероятно хората в Италия и Америка нямат подобен тип възторг и воля, или нямат този тип прочувствена и физическа мощ. Именно те са по-засегнати от този болестен развой.

Трябва да знаем, че заболяванията нападат двете тела на индивида. Първото е физическото, а второто е прочувственото тяло. 

Затова не може да се каже, че единствено физическото тяло е отговорно за възникването на заболяванията. Емоциите са също толкоз значими. Ако вашият емоционален дух е подготвен да се бори и да не се потиска, може да се одобри, че вие сте по-силни в борбата против всевъзможен тип позната или непозната болест.

Не мога да кажа, че това е единствената причина, само че това може да е или не повода, заради която хората с военен дух са по-малко наранени от хората, с по този начин да се каже, ленив дух.

Автор доктор Махеш Гарже, аюрведа експерт
От Съветите на доктор Махеш Гарже, въпроси и отговори – Мамапедия

Източник: Мамапедия
Снимка: Fring / Pexels

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР