Въпреки заявката, че сега отношенията със Скопие са по-топли отпреди

...
Въпреки заявката, че сега отношенията със Скопие са по-топли отпреди
Коментари Харесай

Петков НЕ покани папата в България и НЕ получи обещание за визита

Въпреки поръчката, че в този момент връзките със Скопие са по-топли отпреди – Борисов и Заев един след различен влязоха при Франциск. Ковачевски взе на Петков 24 май
24 май 2018 против 23 май 2022. Двама български министър председатели организираха срещи с папа Франциск, оставиха блага и размениха думи. Tribune.bg ви предлага малко съпоставяне сред двете визити във Ватикана.

ОБЕЩАНИЯ

Колко и какво са си говорили Кирил Петков и главата на римокатолическата черква е доста противоречиво. Според София срещата траяла дълго, а измежду тематиките са били даже антикорупцията и битката със злото. Според Ватикана срещата е била по прецизен протокол 20 минути, а тематика Корупция не се загатва, нито някакъв съответен акцент след диалога, друг от това, че на следващия ден е 24 май.
 Петков при Франциск Петков при Франциск  Петков при Франциск Петков при Франциск
Когато Бойко Борисов приказва с папа Франциск през 2018 година, някогашният министър председател  връчи публична покана на папата за посещаване в България. И получи заричане за аудиенция, което извърши още на идната година.

ПОДАРЪЦИ

Размяната на дарове е наложителна част от етикета при публични визити.

Кирил Петков избра да се регистрира с Чипровски килим и рождественска ясла от вълна. В подмяна получи серия блага, в това число копие от тазгодишното Послание за мира, Документа за човешкото приятелство, книгата за Statio Orbis на 27 март 2020 година и книга за Папския апартамент за аудиенциите, направена от Префектурата на папския дом. Светият отец е дарил също плакет от Понтификата.

Подаръците на Бойко Борисов за главата на Римокатолическата черква през 2018 бяха картина, изобразяваща настойника на българския народ св. Иван Рилски и пещерата, в която е живял, копие на Четвероевангелие на цар Иван Александър и разсад за 33 маслодайни рози от Казанлък. Дарът на Папа Франциск тогава беше плакет с разлистени клони, който е знак на мир и разрешаване на спорове.
 Борисов при Франциск Борисов при Франциск  Борисов при Франциск Борисов при Франциск
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР