Въпреки затварянето през март, броят на обявите за работа е

...
Въпреки затварянето през март, броят на обявите за работа е
Коментари Харесай

Броят на обявите за работа се е увеличил с 10% през март

Въпреки затварянето през март, броят на обявите за работа е повишен с 10%, демонстрира изследване на кариерния уебсайт JobTiger.

Данните демонстрират още, че позитивната наклонност се следи във всички браншове.

През март 2020 година, когато беше въведено изключителното състояние и първият локдаун, пазарът на труда беше съществено обиден. Тогава обявите за работа понижават фрапантно, демонстрират данните.

Сега обаче те освен, че не понижават, само че се регистрира растеж от 10 % по отношение на предишния месец и цели 117 % по отношение на март 2020 година, изяснява Християн Петков, действен управител в JobTiger.

„ Всъщност в трите месеца на 2021 година всеки един от месеците следим един растеж на обявите, като за момента не можем да кажем, че има растеж на стопанската система като цяло и има по-голямо предложение на работа, а по-скоро едно устойчиво излекуване на пазара на труда и възобновяване на равнищата преди навлизането на коронакризата през предходната година “.

В съвсем всички сфери има въпреки и дребен растеж на обявите за работа като максимален се регистрира в бранш „ Строителство “ с 22 % по отношение на февруари.

„ Единствено бранш „ Хотелиерство, ресторантьорство и туризъм “ остава неизменен спрямо февруари месец “, уточни Християн Петков и  отчете още, че секторите с максимален брой благоприятни условия за работа остават „ Търговия и продажби “, „ Производство “ и „ Информационни технологии “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР