Въпреки затрудненията за влизане в Гърция желаещи да пътуват до

...
Въпреки затрудненията за влизане в Гърция желаещи да пътуват до
Коментари Харесай

На море в Гърция или България: Има ли смисъл да се спори?

Въпреки усложненията за влизане в Гърция искащи да пътуват до южната ни съседка са доста. Има ли смисъл да се спори къде е по-добре да се отиде на море?

Снимка: bTV

Всяка страна си има своите преимущества. Бит, просвета и природа. Чудесно е, че можем да пътуваме и сами да избираме къде да отидем. Да се спори за превъзходството на несъмнено място е много комплицирано.

„ Такъв спор несъмнено има. Виждаме го всеки ден в медии и обществени мрежи. Отговорът на този въпрос е: Както всеки избира. Моята цел не е да увещавам някого в една или драга причина. За нас да вземем за пример изборът е Гърция, тъй като тя ни дава по-добри благоприятни условия за нашата активност “, съобщи Живко Коевски - капитан на яхта.

Снимка: bTV
„ Аз персонално доста обичам нашето Черноморие. На мен да вземем за пример обичаните ми места са на север “, прибавя Живко Коевски.

„ Тук се събират хора от целия свят. Гърците доста обичат традициите. Едно хотелче, една таверна, генерации наред може да не си сменят дори менюто. От тази позиция са гостоприемни. За тях екскурзиантът е полезност и те вършат всичко допустимо да се върне още веднъж “, сподели Димитър Симов, капитан на яхта.

„ Ето през вчерашния ден си тръгваме от един ресторант и индивидът ни подарява мед. За да помним и да се върнем още веднъж. Знаят по какъв начин се прави туризъм “, счита Йордан Конов туристически гид.

Снимка: bTV

„ Големи късметлии сме, че може да живеем дружно при отворени граници. Зимата човек може много постоянно да чуе гръцка тирада по нашите писти, а за нас гръцкото море е огромна полезност, споделя Симов.

Мария Манева обича да пътува, а обичаният й туризъм е приключенският.

„ Всички места, на които съм била тази година, в това число и в България си имат своите положителни и неприятни страни. Не може да има спор дали да изберем гръцкото, или българското море “, споделя Мария.

Снимка: bTV

Любимите й места са на юг.

„ Синеморец и Резово и доста на север. Избирам по-естествените места, тъй като ме отблъсква бетонът и презастрояването “, споделя Мария.

Йордан Конов, който е туристически гид, обича България.

„ Ние водим туристи на туристически преходи в България. Опитваме се да съчетаваме планина с море и у нас, само че като цяло бих си поискал едно по-сериозно отношение на всички в сектора на туризма, с цел да може да го събудим още веднъж, с цел да виждаме и нашето море цялостно с усмихнати екскурзиант “, изясни Конов.

Снимка: bTV

„ Мъчно ми е. Мъчно ми е, тъй като доста хора от обслужващия личен състав започнаха да си търсят работа на открито “, споделя Йордан.

На остров Самотраки в далечината се вижда Турция. На север е България. Няма никакъв смисъл да се спори или да се твърди, че едните имат по-добри преимущества другите. Просто ние би трябвало да живеем дружно и да се радваме на това, което имаме.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР