Въпреки запазващият се висок брой на заболявания от COVID-19 (средно

...
Въпреки запазващият се висок брой на заболявания от COVID-19 (средно
Коментари Харесай

Столицата на Мексико се връща към нормалния живот

Въпреки запазващият се висок брой на болести от COVID-19 (средно на ден се записват сред 400 и 600 нови случая), столицата на Мексико минава към по-нисък код на епидемиологична заплаха – оранжев.

Това е обвързвано с поетапно обновяване на разнообразни стопански и обществени действия при наложително прилагане на маски или защитни шлемове и прецизно спазване на санитарните протоколи, открити за обособените действия. Вече могат да възобновят активността си дребните магазини и търговците на дребно, спортните клубове и самостоятелните спортни занимания навън, оповестиха от Министерство на външните работи.

От през днешния ден отварят всички станции на метрото и автобусни спирки, с цел да се подсигурява обикновено напредване на жителите. Ще възобнови работата си историческият център на града, където ще се ползва специфична стратегия за достъп. Магазините в региона и по–специално по пешеходните улици ще работят на четно или нечетно число, според от това дали номера, на който са ситуирани, е четен или нечетен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР