Въпреки всички призиви от страна на потребителите и бизнеса за

...
Въпреки всички призиви от страна на потребителите и бизнеса за
Коментари Харесай

Напук на всички икономии в Берлин започва Фестивал на светлината

Въпреки всички апели от страна на потребителите и бизнеса за понижаване на потреблението на електрическа енергия поради задаващата се евентуална енергийна рецесия през зимата, управляващите в Берлин отхвърлиха да анулират годишния Фестивал на светлината, предава ДПА.
Още по темата
Събитието, което е частно и се провежда без значение от градските управляващи, се открива през днешния ден въпреки всичко в съкратена версия. Берлинският Сенат посочи, че фестивалът е изключително значим за туризма в града, което прави провеждането му неотложно.

Властите обаче приканиха участващите във фестивала компании да ползват технологии, които пестят сила, и приветстваха напъните на туристическия бранш да провежда събитията по пестелив метод.

По време на фестивала огромни цветни изображения се прожектират по знакови здания, монументи и площади из столицата на Германия. Тази година събитието ще продължи до 16 октомври.

Наскоро Берлин стартира да изключва осветлението на знакови туристически атракции поради предстоящ дефицит на електрическа енергия. Мярката визира към 150 от най-популярните забележителности в града, измежду които Колоната на успеха, централната катедрала и операта.

Според локалните управляващи осветяването на тези 150 обекта използва сред 150 000 и 200 000 киловатчаса електрическа енергия годишно. При сегашните цени това коства над 40 000 евро. За съпоставяне общото ползване на ток в Берлин е 14 тераватчаса, или 1 милиард киловатчаса. С други думи осветяването на забележителностите е 0,001 % от общата консумация.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР