Въпреки войната и ограниченията има огромен ръст на руските туристи

...
Въпреки войната и ограниченията има огромен ръст на руските туристи
Коментари Харесай

Министър Проданов: Въпреки войната и ограниченията има огромен ръст на руските туристи у нас

Въпреки войната и рестриктивните мерки има голям растеж на съветските туристи у нас, заяви министърът по туризма в оставка Христо Проданов.

„ Общо за януари-май 2022 година са регистрирани 33 584 визити на съветски туристи с нощувка в място за настаняване, личен парцел и други Увеличението на броя на съветските туристи, посетили България, за първите пет месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2021 година е 3,9 пъти “, съобщи министърът, представен от БГНЕС.

От Министерството на туризма декларират, че краткотрайно са прекъснати всички планувани осведомителни действия и рекламната акцията на България като туристическо направление на съветския пазар. Българското аташе по туризма не взе участие в никакви публични туристически събития на територията на Русия.

В същото време Консулската работа към нашето посолство в Москва продължава да издава туристически визи на съветски жители в естествен режим без ограничавания.

„ Въпреки неналичието на директни полети сред Русия и България, съветските жители, в това число туристите, пътуват до българските морски курорти с прехвърляне, главно през Истанбул и Ереван. Никой от съветските туроператори не е декларирал желание за затваря България като туристическо направление, всички са в подготвеност да продължат работата и да се приспособяват към новите условия “, декларира министърът в оставка Христо Проданов.

В новите условия се вършат опити за усилването на България на туристическите пазари в някои източноевропейски и централноазиатски страни, измежду които Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Молдова и Беларус, декларират от Министерството на туризма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР