Въпреки ваксините срещу COVID-19 не се очаква тази година да

...
Въпреки ваксините срещу COVID-19 не се очаква тази година да
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията няма да приключи през тази година

Въпреки имунизациите против COVID-19 не се чака тази година да бъде реализиран групов имунитет в международен мащаб. Това предвиждат специалисти от Световната здравна организация. От СЗО акцентират нуждата от продължение на ограниченията за физическа отдалеченост, миене на ръцете и носене на маска, с цел да бъде овладяна пандемията, съобщи БНР.

Един от водещите лекари на СЗО предизвести, че ще отнеме време да бъдат създадени задоволително дози от имунизацията, с цел да бъде спряно разпространяването на вируса в международен мащаб. Въпреки това от организацията приветстваха по думите им " невероятният прогрес " на учените за основаването за по-малко от година не на една, а на няколко безвредни и ефикасни ваксини против нов вирус, какъвто е Коронавирус -19.

Нужно е обаче време да бъдат създадени не просто милиони, а милиарди дози, по тази причина хората би трябвало да бъдат търпеливи, споделят от СЗО. А един от производителите на ваксини - немската компания BioNTech, разгласи, че ще предложи своята ваксина на всички свои чиновници в Германия, както и на дистрибуторите си в Австрия, с цел да отбрани веригата си на доставки.

Фирмата, която създаде препарата дружно с американската Pfizer, е под напън да усили производството на му, с цел да помогне в битката против пандемията. Тези спомагателни дребни количества са обособени и не са част от уговорката по споразуменията с Европейската комисия и държавните управления на страните от блока и няма да се отразят на към този момент контрактуваните доставки. Междувременно албанският министър председател Еди Рама упрекна Европейския съюз, че подценява страните от Западните Балкани в акцията по имунизация на Стария континент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР