Въпреки тв анонсите на Ива Митева и Любомир Каримански от

...
Въпреки тв анонсите на Ива Митева и Любомир Каримански от
Коментари Харесай

Споровете между ИТН и ПП ни най-малко не са стихнали

Въпреки тв анонсите на Ива Митева и Любомир Каримански от Има Такъв Народ, че Има Такъв Народ са подготвени за договаряния за правителство с третия мандат, от присъединяване на Тошко Йорданов в предаването " На Фокус " по Нова тв това не стана напълно ясно. Йорданов се държа в нормалния си настъпателен жанр. По нищо не пролича, че Има Такъв Народ са изгладили разногласията си с Политическа партия за парите за автомагистралите, за " Капитан Андреево " и за още няколко лобистки закони, както се изрази той. 

Йорданов подсети предисторията на разрива им с Политическа партия - Македония, 3-те милиарда за автомагистралите и заяви, че всеки, който каже, че Има Такъв Народ имат общо с " Капитан Андреево " и Таки, ще го съдят. Той сподели, че е доста удовлетворен от министър Гроздан Караджов, само че отхвърли да заяви дали още веднъж ще го предлагат за министър. За 3-те милиарда подсети, че това са пари гласувани от Народното събрание. На въпрос на водещата дали той и Слави Трифонов ще се пернат обратно, както ще го създадат Кирил Петков и Асен Василев, Йорданов отвърна - " хайде да забележим те какъв брой тъкмо са се отдръпнали и отново ще приказваме. Ако няма държавно управление с третия мандат, ще са отговорни Кирил и Асен. " Депутатът настоя, че спадът на известността им в социологическите изследвания се дължи на медиите, които предпочитали да стартират тезите на Политическа партия. Йорданов не споделя мнението, че Никола Минчев е допустим претендент за министър председател. " Той е положително момче, само че наруши закона, поради което беше свален от ръководител на Народното събрание. Не можем да си затваряме очите ", отсече Йорданов. 

Сутринта депутатката от Има Такъв Народ Ива Митева стартира министъра на нововъведенията в оставка Даниел Лорер за кандидат-премиер. Преди това тя се съгласи, че министър председателят би трябвало да бъде излъчен от  “Продължаваме Промяната ”. “Трябва да бъде персона, която е уравновесена, която ще сплоти парламентарните групи, персона, която има опит, персона, която може да беседва с всички ”,  обяви Митева по Нова тв.

След това съобщи, че като кандидати вижда Никола Минчев и Даниел Лорер, като даде преимущество за втория.  “Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, само че може би ще има и други имена. Името на Лорер също не е за подценяване Мисля, че той има по-големите опит и познания.  Но колкото повече имена има на масата, толкоз по-добре за страната ни ”, сподели депутатът от Има Такъв Народ. Пред БНР Минчев съобщи, че Политическа партия още не е обсъждала кого ще издигне за министър председател.

Тя разгласи, че се надява на нов кабинет, а не да се върви на избори. " Ако в действителност сме виновни политици, би трябвало да вървим към нов кабинет. Би трябвало да забележим, че хората ни вкараха във властта с доста вяра и упования, че хората не желаят избори, че в очите им има доста обезсърчение и яд. Вярвам към момента в новия кабинет ”, това сподели Митева.

Според нея третият поручвателен мандат ще бъде връчен на “Демократична България ”. “Тя може най-вече да сплоти сътрудниците от Политическа партия, в това време съумява да приказва добре и с Българска социалистическа партия. В този миг е доста значимо да намерим този обединител сред нас ”, сподели Митева.

Тя съобщи, че от Има Такъв Народ поставят старания “да изоставят страстите ” и да бъдат по-диалогични, в името на това да има коалиция. “Опитваме се да преценим обстановката по-трезво, да оставим страстите, разсъдъкът да излезе на напред във времето, да преценим риска и да преценим какви ще са последствията ”, сподели тя и добави, че от партията не биха желали да работят с отделилите се от Има Такъв Народ депутати в една възможна нова четворна коалиция. 

На въпрос дали Има Такъв Народ ще поддържа закона за КПКОНПИ Митева изрично съобщи, че те имат “сериозно отношение към битката с корупцията ”.  “Законът за корупцията е закон, писан на коляно, писан за няколко часа, закон, който демонстрира по какъв начин не се прави законодателство. Но ние ще подкрепим този закон ”, сподели тя и добави: “Но ще би трябвало да седнем и да го преработим, тъй като там има доста проблеми ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР