Въпреки трудната икономическа среда през тази година у нас, общините

...
Въпреки трудната икономическа среда през тази година у нас, общините
Коментари Харесай

Кредити и европари подкрепят общински проекти

Въпреки сложната икономическа среда през тази година у нас, общините не стопират да влагат - някои от тях употребяват лични средства, други го вършат със заем и в съдействие с частния бизнес.

Общинският съвет в Сливен е одобрил предложение за основаване право на градеж за период от 30 години върху общински парцели в Промишлена зона за създаване на фотоволтаична централа. Общинарите са дали единодушие за присъединяване на Община Сливен като сътрудник по план на Регионалния център за икономическо развиване.

Община Видин ще вземе заем за доизграждане на пречиствателната станция. Общинските съветници са дали своят вот предлагането за изтегляне на заем за този план в дунавския град, оповестяват от общината. Предложението на кмета Цветан Ценков е за вдишване на общински дълг за финансиране на осъществяването на втората част по плана за доизграждане на пречиствателната станция за отпадъчни води във Видин.

Община Видин извършва плана по оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 ". Безвъзмедната финансова помощ е за 15.63 млн. лв., която общината има право да получи като бенефициент, прецизират от кметството. Сумата от 580 415 лв. е осигурена  под формата на лично присъединяване. Към момента Община Видин не разполага със свободен финансов запас от средствата за разплащане на окончателното заплащане към компаниите реализатори и привършване по дейностите по подписания контракт с Оперативната стратегия. Размерът на претенции заем е 1 680 762 лв., а срокът за погасяване - до 12 месеца.

Завършена е модернизацията и реконструкцията на значимия бул. " Трети март " в Русе и обвързваният към него Сарайски мост. Те са съществена част от маршрута за влизане в града от основните пътища Русе - Велико Търново и Русе - София, оповестяват от общината.
В резултат на реконструкцията по булеварда са построени нови трасета за придвижване на колела, а в зоната на кръстовищата, пешеходните и велосипедни пресичания, е обезпечена налична среда.
Проектът е финансиран по програмата за трансгранично съдействие сред България и Румъния. Стойността на осъществените ремонтни действия възлиза на 7 250 000 лв..

Международната футболна федерация /FIFA/ финансира нов футболен терен за подготвителна и спортна активност, който ще бъде издигнат западно от стадион „ Ивайло “ на мястото на някогашната ледена пързалка, оповестяват от кметството. Проектът е на Община Велико Търново и ще бъде изпълнен от Българския футболен съюз посредством стратегия на ФИФА. Осигурените средства са в размер на 290 000 $, има определен реализатор след сполучливо извършени процедури от БФС като възложител.

Планирано е построяването на новия терен да завърши до края на август идната година.  Игралното поле ще е с размер 100/64 метра, естествено тревно покритие, ще бъдат построени и нужните уреди на техническата инфраструктура - дренажна и поливна система, ограда с височина 6 метра, паркоместа и други.

Община Велико Търново е сътрудник в плана и е притежател на поземления парцел, който е  с повърхност от 10.3 декара напролет на 2015 година.  С построяването на новото футболно игрище ще се усъвършенства материалната база и изискванията за развиване на професионалния и детско-юношеския футбол.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР