Въпреки скъпите козметични продукти, които може да си позволи световно

...
Въпреки скъпите козметични продукти, които може да си позволи световно
Коментари Харесай

Ето тайната на Приянка Чопра, която я прави толкова блестяща

Въпреки скъпите козметични артикули, които може да си разреши международно известната актриса, тя се доверява на следната домашна почистваша маска за лице:
Съставки:
Пълнозърнесто брашно
Куркума
Сок от лайм
Пълномаслен йогурт
Розова вода
Приготвяне и метод на приложимост:
Всички съставки се смесват до приемане на гладка консистенция, след което маската се нанася върху лицето и се изчаква 15 минути. След това кожата нежно с масажира, с цел да се отстранен мъртвите кафези и се отмива с хладка вода.
Ето за какво тези съставки са толкоз ефикасни:
1. Пълнозърнесто брашно
Има почистващо и антимикробно деяние. Намалява възпалителните процеси. Премахва непотребния себум от кожата и може да се употребява за мазна и суха кожа.
2. Куркума
Богата е на антиоксиданти и прави кожата блестяща. Маските с куркума почистват кожата. Съдържа витамин В, С, фосфор и желязо, което я прави доста потребна за кожата на лицето ни. Също по този начин тя има лечебно деяние – лекува псориазис.
3. Сок от лайм
Съдържа витамин С, А и Р, също по този начин желязо, калий, фосфор, калций и магнезий. Лаймът тонизира и освежава кожата. Има богато наличие на лимонена киселина и антиоксиданти, което му придава естествени антибактериални свойства. Помага при акне и за изчистването на мазната и нечиста кожа.
4. Пълномаслен йогурт
Богат е на калций, цинк, мастни киселини, витамини, протеини и пробиотици. Той свива порите, освежава тена, подхранва и хидратира кожата. Подмладява я и изглажда бръчките. Също по този начин ексфолира, тонизира, почиства и избелва кожата на лицето.
5. Розова вода
Подходяща е за вски вид кожа. Почиства я, само че също по този начин я тонизира, освжава, хидратира и успокоява. Тя е естествен артикул, който работи дезинфекциозно и антибактериално, успокоява кожата при обрив алергия или кожни раздразнения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР