Въпреки сгъстения график и множеството задачи, които трябваше да изпълнят

...
Въпреки сгъстения график и множеството задачи, които трябваше да изпълнят
Коментари Харесай

Антарктика през погледа на българските моряци

Въпреки сгъстения график и множеството задания, които трябваше да изпълнят оттатък 60-ия паралел в дните сред 14 февруари и 5 март, членовете на екипажа на научноизследователския транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ съумяха да се насладят на заобикалящата ги Антарктика за малко, открадвайки по някой и различен момент за себе си от остров Ливингстън.
 Българска телеграфна агенция
Плавателният съд държи курс към идната междинна спирка от маршрута си – испанския град Картахена, където би трябвало да дойде в средата на април. Там на борда ще се качи нова група от 24-ма курсанти от Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ (ВВМУ) във Варна, които, сходно на свои 23-ма сътрудници при започване на пътуването, ще проведат 10-дневна плавателна процедура.
[img wide]50447326[/img
След Картахена НИК 421 ще се отбие в Пирея (Гърция) във връзка разискването на взаимно съдействие сред ВВМУ и гръцката военноморска академия.
 Българска телеграфна агенция
Очаква се корабът да завърши напълно плаването си в края на април, заставайки на морската гара във Варна. Оттам научноизследователският транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ потегли в края на декември на историческо първо корабоплаване към о-в Ливингстън, с цел да подкрепи 31-вата българска антарктическа експедиция. 
 БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР