Въпреки съгласието в управляващата коалиция парите за пътища да бъдат

...
Въпреки съгласието в управляващата коалиция парите за пътища да бъдат
Коментари Харесай

Пътни строители блокираха страната, докато депутатите обсъждат забавените плащания

Въпреки единодушието в ръководещата коалиция парите за пътища да бъдат гласувани, пътните строители още веднъж излязоха на народен митинг и блокираха основни пътища в страната.

В столицата митингът на браншовата организация пътища стартира към 9 часа пред Народното събрание. Минути преди 10 часа на жълтите павета дойдоха и няколко камиона.

Докато недоволните пътни строители стачкуват, депутатите в пленарната зала разискват точно даването на зелена светлина за техните пари. Ако съумеят, то заплащанията към компаниите могат да стартират до две седмици, а забавените поправки да започват след Великденските празници.

„ До момента не сме получили никакви заплащания. От медиите разбираме, че ще платят 50%, което нас не ни удовлетворява. Това ще покрие част от разноските ни и няма да усъвършенства положението във компанията. По време на строителството имаше троен надзор, в този момент не знам какво проверяват”, споделят пътните строители.

От компанията настояват, че имат да получават 40 милиона лв.. Заради дефицита на средства над 170 служащи се чака да бъдат освободени от работа. Част от тях към този момент са на борсата.

Демонстрации са планувани през целия ден и в редица други градове на страната. Картата на местата може да откриете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР