Въпреки последните трудни години за човечеството, които се отразиха тежко

...
Въпреки последните трудни години за човечеството, които се отразиха тежко
Коментари Харесай

Румен Радев: Във време на глобални сблъсъци и противоречия туризмът изгражда мостове между народите

Въпреки последните сложни години за човечеството, които се отразиха тежко и на сферата на туризма, секторът се възвръща бързо и стабилно, заемайки водещо място в икономическото развиване на Европа и света. Това сподели президентът Румен Радев по време на тържествена гала на „ Дондуков 2 “. Държавният глава удостои с ордени „ Св. св. Кирил и Методий “ първа и надлежно - втора степен, генералния секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации Зураб Пололикашвили и проф. Алесандра Прианте – шеф на департамент „ Европа “ към организацията, за техния принос в популяризирането на българското културно-историческо завещание, оповестяват от прессекретариата на президента.

В словото си президентът открои приноса на туристическия бранш за мира, стабилността и сигурността във време на остро опълчване. „ Във време на конфликти и несъгласия в световен проект, организации като Световната организация по туризъм градят мостове сред народите, работят за съдействие и съгласие “, сподели президентът.

Държавният глава означи усилената работа на българското Министерство на туризма и сектора, с помощта на които туризмът на страната е постигнал по-високи резултати, по отношение на тези преди пандемията от COVID-19. Румен Радев и Зураб Пололикашвили означиха, че България има значим принос в областта на интернационалното съдействие и е благонадежден член на Световната организация по туризъм.

След формалната гала президентът организира среща с отличените, по време на която бяха разисквани опциите за одобряването на България като известна дестинация за целогодишен туризъм. Обща бе позицията, че страната ни има забележителен капацитет, изключително в културния туризъм. Бе маркирана и основната роля на транспортната съгласуваност в районен и световен проект за възстановяване на вероятностите пред бранша в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР