Въпреки планираната отмяна на Covid мерките, обявена днес от правителството,

...
Въпреки планираната отмяна на Covid мерките, обявена днес от правителството,
Коментари Харесай

Костадинов: Излизаме на протест в сряда, зеленият сертификат трябва да падне до 10 дни

Въпреки плануваната анулация на Covid ограниченията, оповестена през днешния ден от държавното управление, митингът против „ зеления документ “ на 23 февруари, проведен от партия " Възраждане ", ще се организира. Това разгласи за БНР водачът на партията Костадин Костадинов.

Демонстрацията ще бъде мирна, акцентира Костадинов.

„ Въпросът е обаче, че за нас това, което през днешния ден беше оповестено, е по-скоро началото на един разговор или по-скоро довършването на един подобен разговор, защото ние не считаме, че би трябвало да се чака до 20 март. Ние считаме, че този „ зелен документ “ би трябвало да бъде отстранен в границите на идващите седем до 10 дни, тъй че тъкмо заради тази причина ще излезем на митинг в сряда. Протестът в този случай изрично мога да заявя, че ще бъде кротичък “, уточни Костадин Костадинов.

От партията излязоха и с публична позиция, с която дефинират дейностите на кабинета като „ победа на нормалността”, само че не са удовлетворени от поставените периоди за отпадане на зеления документ.

„ Днес имаме победа на нормалността. Това, за което ние от „ Възраждане " се борим към този момент две години и за което не един път бяхме подложени на критика, е реалност. Правителството взема решение да анулира поетапно дискриминационните ограничения, наложени заради Ковид 19 ", написа в позицията.

„ С това държавното управление демонстрира, че може да работи единствено по един метод, посредством напън. Протест на 23 февруари ще има. Ние постигнахме задачата си и държавното управление вследствие на проведения от нас публичен напън заприказва за отпадане на документа. Приветстваме решението на държавното управление, само че периодите са незадоволителни, запазването на маските и тестването на учениците е недопустимо. След като ограниченията отпадат, какво става с бюджета? Искаме неотложно преразглеждане на бюджета в частта му, която визира коронавирус ограниченията. Изключително значимо е бюджетът на страната да бъде разпределен дейно. За това на 23 февруари в 11:00 ч. Пред Министерски съвет ще поведем митинг за нормалността и на здравия разсъдък ", декларират още от „ Възраждане ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР