Въпреки оптимистичните прогнози, направени на 24-ия Световен петролен конгрес, фактите

...
Въпреки оптимистичните прогнози, направени на 24-ия Световен петролен конгрес, фактите
Коментари Харесай

Организацията на страните износителки на петрол е в опасност заради електромобилите

Въпреки оптимистичните прогнози, направени на 24-ия Световен петролен конгрес, обстоятелствата сочат, че търсенето на нефт ще намалее, защото известността на електрическите автомобили (EV) продължава да пораства, написа The Telegraph.

През последните месеци на ОПЕК й се наложи доста да понижи производството на нефт заради възходящите продажби на електрическите коли и тази наклонност ще се ускорява.

В Китай - най-големият авто пазар в света, в границите на две години делът на електрическите коли в общия размер на продажбите е 60%, като единствено това лято той доближи 38%. Субсидиите значително са отстранени, което демонстрира мощно потребителско търсене.

Според оценките на китайски авалитически центрове, при изискване на развиване на инфраструктурата до 2030 година електрическите автомобили могат да съставляват 90% от общия размер на продажбите на коли.

Другите страни от Югоизточна Азия следват този образец и се чака евтините всеобщи електрически коли да залеят международния пазар, което още повече ще опровергае догатките на ОПЕК за търсенето...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР