Въпреки напредъкът на медицината и все по-успешните процедури ин витро,

...
Въпреки напредъкът на медицината и все по-успешните процедури ин витро,
Коментари Харесай

Ябълки чудо помагат на бездетни жени в православния храм в Асеновград

Въпреки напредъкът на медицината и все по-успешните процедури ин витро, които се правят в профилираните клиники, доста български фамилии не престават да се молят за раждането на дете в фамилията. Днес в православния храм „ Св. Богородица Успение “ в Асеновград ще се организира Божествена света литургия по случай празника „ Златна ябълка “, оповестява „ Марица “. Тя ще бъде отслужена от митрополит Николай, който предната вечер оглави и вечернята. По време на този празник дами се молят да бъдат дарени с чеда. След литургията пък отец Живко ще им раздаде блажен комат ябълка и ще прочете молитва за рожба на всички присъстващи фамилии. Молитвата е за благополучие на фамилиите, приятелите и околните и за огромната берекет всяка фамилия да бъде зарадвана от детски смях.

Присъстващите ще могат да похапнат и от специфичния курбан, подготвен за празника. „ Златна ябълка “ се организира от години, а брачната половинка на отец Живко Елена споделя, че до момента са измолени повече от 300 бебета.

Много от присъстващите всяка година пък идват в храма, с цел да благодарят за зачеването. Празникът се отбелязва в петата събота от Великденските пости. Легендата споделя, че през 1765-а година е станало знамение, с помощта на икона на Божията майка. Тогава жена тръгнала към храма „ Св. Св. Кирик и Иулита “, с цел да се помоли за рожба, само че закъсняла за литургията. Свещеникът видял какъв брой е обезверена, само че анафората била свършила. Тогава той й дал една от дарените ябълки, а не след дълго тя заченала.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР