Въпреки мълчаливия бойкот на Лондон Съветът на Европейския съюз одобри

...
Въпреки мълчаливия бойкот на Лондон Съветът на Европейския съюз одобри
Коментари Харесай

Въпреки Лондон, Съветът на ЕС одобри новия състав на Европейската комисия

Въпреки безмълвния протест на Лондон Съветът на Европейския съюз утвърди новия състав на Европейската комисия под управлението на Урсула фон дер Лайен, която би трябвало да стартира работа на 1 декември. Това гласи изказване на Брюксел, представено от TACC. Англия по този начин и не откликна на апелите да показа собствен претендент за еврокомисар, което бе тълкувано от мнозина като евентуална пречка за стартирането на работата на Комисията от 1 декември.

Съветът на Европейски Съюз се наложи да утвърди листата за повторно поради измененията, настъпили с отхвърлянето от Екологичен потенциал на първичните претенденти за еврокомисари от Франция, Унгария и Румъния. В известието се прецизира, че вторият лист е бил показан от новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен на 21 ноември. Решението на Съвета на Европейски Съюз е последната официална стъпка преди гласуването на новата Европейска комисия от Европейския парламент в сряда.

Европейска комисия сложи по-рано на Англия период до среднощ на 22 ноември за излъчването на английски еврокомисар.

Очаква се през днешния ден комисията да заяви по какъв начин ще продължи с наказателната процедура, подхваната поради това, че въпреки да има обвързване по контракт да уточни собствен еврокомисар, Англия отхвърля да се съобрази. Комисията не отхвърля опцията въпросът да бъде отправен до Съда на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР