Въпреки кризата с пандемията фестивалът на военните оркестри Спаска кула

...
Въпреки кризата с пандемията фестивалът на военните оркестри Спаска кула
Коментари Харесай

Фестивалът на военните оркестри в Москва подготвя грандиозно зрелище

Въпреки рецесията с пандемията фестивалът на военните оркестри " Спаска кула " ще се организира на Червения площад в съветската столица. Емблематичното място е превърнато в голяма концертна зала.

Грандиозно стълкновение на армейски оркестри за възторга на феновете - по този начин ще наподобява фестивалът тази година. От поканените 14 страни обаче в тазгодишното издание ще се включат единствено Русия, Беларус, Гърция, Мексико и Катар.
 Заради напрежението с Лондон Москва гони публицист на BBC Заради напрежението с Лондон Москва гони публицист на BBC
Русия прикани журналистка от BBC да напусне страната до края на месеца, когато изтича визата й, съобщи Ройтерс. Този ход бил в отгово...

Пандемията попречи на множеството оркестри да пътуват за Москва, заяви БНР. В последния миг анулираха присъединяване си колективи от Австрия и Габон поради изключителни ограничения и позитивни проби за ковид.

Организаторите оповестиха, че поради прецизните ограничения трибуните ще бъдат цялостни единствено на половина, а феновете ще би трябвало да показват на входа QR код, потвърждаващ имунизация или негативен тест за ковид.

„ Ситуацията в действителност е неповторима, тя ни задължава да вземем изключителни ограничения, защото считаме, че няма нищо по-важно от сигурността и здравето на участниците и многочислените посетители “, споделя шефът на фестивала Сергей Смирнов.

На финала на шоуто се чакат да свирят повече от 1000 музиканти.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР