Въпреки критиките на опозицията и становищата на изтъкнати юристи, въпреки

...
Въпреки критиките на опозицията и становищата на изтъкнати юристи, въпреки
Коментари Харесай

БСП внесоха жалба в Конституционния съд против промените в АПК

" Въпреки рецензиите на опозицията и мненията на изтъкнати адвокати, макар терзанията на гражданското общество, макар ветото на президента, ръководещите принудително изгласуваха едни текстове, които стопират хората да отидат на съд и защитят своите права ", заями зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков преди да внесе тъжба до Конституционния съд, свързани с текстове от Административнопроцесуалния кодекс (АПК).

Той добави, че не може преднамерено да се не разрешава на хората да нападат противозаконните актове на властта и правилото на гласност да се трансформира в принцип на закритите порти. " Конституцията не го позволява, а неин страж е Конституционен съд, по тази причина както обещахме внасяме нужния брой подписи, тъй като приемането на измененията в Административнопроцесуален кодекс е удар по правилото на правовата страна ", безапелационен бе Крум Зарков.

Той приканва всички, които са загрижени за гражданското общество и правото на хората да имат достъп до Административния съд и да нападат актовете на властта да сезират Конституционен съд. " Този проблем касае демократичното развиване на страната. Атакуваме размера на таксите, който е несъразмерен и ще попречи на хората да търсят правата си, закритите съвещания, анулацията на втората инстанция ", посочи националният представител.

Крум Зарков съобщи, че опозицията ще гласоподава срещу предложенията на ГЕРБ за министри. " Смяната на няколко министри няма да докара до смяна на политиката. Цялото държавно управление би трябвало да подаде оставката си ", безапелационен бе зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР