Въпреки краткият живот на последните парламенти всяко начало е заредено

...
Въпреки краткият живот на последните парламенти всяко начало е заредено
Коментари Харесай

Радев: Надявам се този парламент да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност

„ Въпреки късият живот на последните парламенти всяко начало е заредено с очаквания и пред вас се открива опцията да оставите почтена диря в историята с демонстрация на разсъдък, на гражданска отговорност и воля в тези сложни за България и Европа времена “.
С тези думи президентът Румен Радев се обърна към депутатите, откакто поставиха клетва в 48-ото Народно заседание. Той изрази вяра този парламент да ни изведе от спиралата на политическа неустойчивост.
По думите му е необходим разсъдък, кураж, с цел да се сформира държавно управление, което да поеме отговорност да ръководи във време на тежки тествания.
„ Всички осъзнаваме, че 48-ото Народно заседание е изправено пред редица неотложни въпроси, чието решение следва да бъде от този парламент без значение какъв брой дълго време ще съществува. Затова и парламентарното време е изключително скъпо и гласоподавателите ще се почувстват предадени, в случай че то бъде удавено в кавги “, съобщи Румен Радев.
Той посочи, че хората чакат решения в битката с бедността, с високите цени и ниските приходи, а обществената рецесия неизбежно влече и растеж на престъпността. Според президента точно тук ограниченията би трябвало да бъдат решителни и незабавни.
По думите му бюджетът за 2023 година би трябвало да бъде признат до края на годината и по тази причина изрази вяра бързо да бъде образувано държавно управление, което да създаде бюджет съгласно публичните провокации.
„ Ако това не стане, служебното държавно управление е готово да внесе проектозакон за държавния бюджет. Ако стигнем до такава степен, аз ще прикани към него да се подхожда професионално и отговорно, а не предизборно “, съобщи президентът.
Той чака и да се прегледат създадените от служебното държавно управление ограничения за компенсиране на потребителите от високите цени на енергоносителите.
„ Основен приоритет в работата на Народното събрание и на държавното управление непроменяемо е гарантирането на националната сигурност. Днес в тази конюнктура това значи подсилване на личния защитителен потенциал и ускорение на модернизацията на въоръжените сили, която боксува от години. Затова и още през днешния ден служебното държавно управление ще внесе признатата от него стратегия за предпочитани капиталови разноски на Министерството на защитата и плана за вторите осем самолета “, сподели още Румен Радев, допълвайки, че се надява те да бъдат прегледани и признати в интензивен порядък от депутатите.
Той чака и да се прегледат създадените от служебното държавно управление ограничения за компенсиране на потребителите от високите цени на енергоносителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР