Въпреки изпратеното предупредително писмо до директора на МБАЛ Ловеч, че

...
Въпреки изпратеното предупредително писмо до директора на МБАЛ Ловеч, че
Коментари Харесай

Въпреки предупрежденията на община Ловеч до болницата да си оправи канализацията, нищо не е предприето

Въпреки изпратеното предупредително писмо до шефа на МБАЛ Ловеч, че стартира ремонт на прилежащата улица " Д-р Съйко Съев " и би трябвало да предприеме нужните незабавни ограничения по канализацията, до сегашния миг нищо не осъществено, оповестиха от общинския пресцентър.
 
Това излиза наяве от обстоятелството, че в Община Ловеч не е постъпил план и по тази причина не издадено позволение за градеж по отношение на реализацията на вътрешна площадкова канализация. Въпросната канализация се намира на границата с РЗИ и е огромен проблем за хигиената на болничното заведение.
 
Изграждането на канализацията визира платното на ул. " Д-р Съйко Съев ". Всички дейности на Община Ловеч са подбудени от устрема да се избегне разкопаване на към този момент асфалтирана улица. За решение на казуса са взели участие експерти от  Дирекция " Устройство на територията " в Община Ловеч и от " ВиК АД " – Ловеч.
 
" ВиК АД " – Ловеч, има подготвеност да построи сградното отклоняване, в случай че има направен план. С писмо от 9 май 2023 година Община Ловеч е уведомила болничното заведение, че стартира главен ремонт ул. " Д-р Съйко Съев ", като строително-монтажните действия започват в средата на м. май 2023.
 
" Необходимо е да предприемете нужните незабавни дейности за реализация на вътрешна площадкова канализация, която ще засегне улицата ", се споделя в документа. До момента няма никакво придвижване по въпроса.
 
В същото време към този момент е асфалтирано лявото платно на улицата в посока центъра и от 12 септември стартира работа по дясното платно. Община Ловеч смята, че отговорността за последващите действия напълно са върху плещите на болничното управление.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР