Въпреки голямото разнообразие от перилни препарати, ние не винаги съумяваме

...
Въпреки голямото разнообразие от перилни препарати, ние не винаги съумяваме
Коментари Харесай

Как да изперем силно замърсени дрехи?

Въпреки огромното многообразие от перилни препарати, ние не постоянно съумяваме да изперем мощно нечистите си облекла. Тук ще ви дадем няколко съвета по какъв начин да решите този проблем.

Най-лесният метод за изпиране на мощно нечисти облекла е като ги пуснете на дълга стратегия в пералнята, включваща пране и предпране и то на висок градус. Естествено, не всички материи разрешават пране на високи градуси и ще би трябвало да следите рекомендациите, които дава производителят върху етикетите им.

Когато се постанова облеклата да бъдат изпирани на ръка, което важи за по-чувствителните тъкани, то тогава постоянно ги накисвайте авансово най-малко за 1 час в разперен в леген с вода перилен препарат. Едва по-късно ги изпирайте, като не забравите добре да ги изплакнете.

На пазара към този момент се оферират всевъзможни препарати за унищожаване на петна от облеклата. При потреблението им обаче внимавайте с използването им както върху цветни тъкани (съществува възможност те да им работят избелващо), по този начин и против бели или по-светли (те пък могат да пожълтеят).

Не постоянно се постанова обаче да търсим помощ от скъпоструващите синтетични препарати. Така да вземем за пример от много време се знае за силата на оцета. Замисляли ли сте се за какво го прибавяме в боята, която използваме за боядисване на великденските яйца? Защото той я резервира. Освен това обаче е съвършен и за почистването на облеклата, както и за омекотяването им.

 пране на мръсни облекла

Содата е различен правилен асистент, що касае прането на мощно нечисти облекла. Просто ги накиснете в разтворена във вода сода и едвам тогава преминете към същинското им пране.

Друг домакински трик, който е доста ефикасен при премахването от следите под мищниците, които оставяме по облеклата си вследствие на изпотяване, е да намажете петната със примес в съответствие 1:2 вода с перхидрол. Перхидролът почиства даже и петна от засъхнала кръв.

Ако сте поляли обичаната си риза или блуза с алено вино, само че не сте забелязали незабавно, то напоете засъхналото алено леке с бяло вино. Оставете го по този начин за към 1 час, разтъркайте го с четка за пране и едвам тогава изперете дрехата.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР