Въпреки факта, че оранжевите сочни мандарини са един от най-популярните

...
Въпреки факта, че оранжевите сочни мандарини са един от най-популярните
Коментари Харесай

Някои хора не трябва да ядат мандарини

Въпреки обстоятелството, че оранжевите сочни мандарини са един от най-популярните плодове, не е целесъобразно всеки да ги яде, предизвестява диетологът Елена Соломатина.

Мандарините съдържат голямо количество витамини, микро и макроелементи, антиоксиданти, съдържат и субстанции, които инхибират растежа на гъбичките, които имат бактерициден резултат.

В допълнение, този цитрус съдържа диетични фибри, които отстраняват непотребния холестерол и имат удобен резултат върху храносмилателния тракт, по-специално върху червата.

Особено потребно е да употребявате мандарини през есенно-зимния интервал, в сезона на вирусни респираторни болести. 

Не за всички обаче мандарините са потребни. Хората със стомашно-чревни болести, гастрит, пептична язва, както и страдащите от висока киселинност, по опция не би трябвало да ядат мандарини, а в случай че го вършат, да внимават доста.

Не би трябвало и да се вари кората на мандарините, тъй като може да е обработена с противогъбични средства и това да е рисково за здравето, написа zdrave.to. Специалистът посъветва и да се заобикаля да се пие под формата на сок, а да се яде целият плод.

На ден е хубаво да се ядат по две-три мандарини, като зависи и от здравословното положение на всеки човек, разясни още диетологът.  

Още по-нежелателно да ядете мандарини на празен корем, поучава Соломатина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР