Въпреки епидемията от Covid-19 ще стартира днес с прожекция в

...
Въпреки епидемията от Covid-19 ще стартира днес с прожекция в
Коментари Харесай

8 филма, които трябва да гледате на София Филм Фест

Въпреки епидемията от Covid-19 ще започва през днешния ден с прожекция в зала 1 на НДК на новия филм на Камен Калев – „ Февруари “. Новото е, че филмите от програмата ще бъдат показани по едно и също време онлайн (в партньорство с водещата в света платформа за образуване на онлайн фестивали Festival Scope/Shift 72) и в киносалони при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Акцент на първата част на фестивала ще бъдат конкурсните стратегии, представянето на новите български игрални и документални филми, настоящи филми на одобрени режисьори и млади гении и филми от специфични юбилейни рубрики. По-късно през годината обаче уредниците издават, че ще има и особено издание, в което фокус ще бъдат филмите, показани от техните създатели от целия свят, и се надяват, че с него ще си върнат към времето, когато София Филм Фест бе именуван „ Купонът на годината! “. А ето и филмите, които ние сигурно няма да пропуснем.

„ Февруари “

Новият филм на ще сложи началото на фестивала. Той споделя за събитията от живота на един човек – като момче на 8, юноша на 18 и дъртак на 82. Пътят му в живота наподобява съдбоносен и еднообразен – в родното място и отвън него, в горещина и в мраз, само че когато и да е невидима мощ като е ли го направлява. Сила, която е част от нас и по загадъчен метод ни кара да продължаваме напред, към гибелта. Историята е въодушевена от дядото на режисьора – въздържан човек със комплициран темперамент, живял непретенциозен живот в село в Източна България.



„ Петя на моята Петя “

Няколко нови български кино лентата ще забележим на София Филм Фест, в това число и „ Като за последно “, в който играе. Роля, която прави преди тази в „ Борат 2 “. Но ние сигурно чакаме с неспокойствие „ Петя на моята Петя “. Малко преди началото на образователната година родителите на Петя Монова я слагат пред противен приключен факт – развели са се по взаимно единодушие. Досега считала фамилията си за напълно, тя се усеща огорчена и предадена. Съкрушена, Петя подхваща безразсъдно свободно гмуркане в ледените морски води навръх 4 декември – деня, в който е умряла. Между живота и гибелта Петя се среща с идола си Петя Дубарова, която и оказва помощ да пречупи момичешкото си неспокойствие, да откри характерността си и я предизвика да осъзнае, че в случай че почине, гибелта й ще е безсмислена.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР