Въпреки че забавянията по график не са нищо ново в

...
Въпреки че забавянията по график не са нищо ново в
Коментари Харесай

Как космическата индустрия за $400 млрд. се подготвя за коронавируса

Въпреки че забавянията по график не са нищо ново в галактическия бизнес, фирмите в промишлеността, която се прави оценка на 400 милиарда $, стартират да се приготвят за изключителната обстановка, подбудена от световното разпространяване на ковид.

До огромна степен фирмите необятно поддържат работата от у дома, което обаче би могло да прекрати производството и развиването, написа CNBC.

NASA, Boeing, Lockheed Martin и Blue Origin са единствено част от организациите, които са почнали да лимитират бизнес пътувания, да отсрочват събития и да реалокират служащи. Но построяването на комплицирани галактически кораби, създаването на програмен продукт с мощни компютри и работата в проучвателен екипи евентуално няма да бъде лесна работа, в случай че разпространяването на ковид продължава с този ритъм.

От Университета Johns Hopkins оповестиха, че в Съединени американски щати има минимум 3 300 доказани случая на болестта, а Центърът за предварителна защита за заболявания в страната в неделя прикани уредниците да анулират персоналните събития в цялата страна с 50 или повече души.

" Имаме доста неизясненост в този миг ", споделя водачът на научното поделение на NASA доктор Томас Зурбухен.
 SpaceX и Axiom може да отведат туристи до МКС още следващата година
SpaceX и Axiom може да отведат туристи до МКС още следващата година

Двете компании подписаха договорка

Досега двама чиновници на галактическата организация са дали позитивни проби за ковид.

В петък стана ясно, че чиновник на NASA е с позитивен тест. Поради това се изисква други чиновници да бъдат тествани, а дейностите в постройките са лимитирани единствено до такива от най-съществено значение.

" Следват повече насоки за тези, които нямат съоръжение за работа от у дома или работят в лаборатории или други уреди, изискващи сходно техническо съоръжение, което е главен актив ", споделя в изказване шефът на Marshall center Джоди Сингър.
 Смъртните случаи от Covid-19 отвън Китай надвишиха тези в страната
Смъртните случаи от Covid-19 отвън Китай надвишиха тези в страната

Епицентърът на епидемията се реалокира в Европа

Две от най-големите конференции в галактическата промишленост бяха наранени от превантивни ограничения, подхванати в отговор на ковид. Конференцията Satellite 2020 във Вашингтон беше прекратена при започване на предходната седмица и имаше по-слабо от предстоящото присъединяване. 36-ият галактически симпозиум в Колорадо, който трябваше да се организира в края на месеца, също беше отсрочен за неопределен срок. И двете конференции нормално притеглят десетки хиляди участници.

В идните месеци са ситуирани и планувани изстрелвания, доста от които изискват чиновниците на NASA да продължат работата си.

Говорителят на NASA Бетина Инклан уточни, че организацията " самодейно следи обстановката и има проекти за справяне с проблемите, когато такива зародят ".

" Понастоящем коронавирусът не е повлиял доста на интервенциите на NASA и работата продължава ", показва представителят. По думите й подготовка за идните изстрелвания по задачата Mars Perseverance rover mission, тестовият търговски полет (Demo2 на SpaceX) до Международната галактическа станция, както и построяването на Космическия телескоп " Джеймс Уеб " вървят по проект.
 NASA ще изследва Марс и под повърхността
NASA ще изследва Марс и под повърхността

InSight отлетя към алената планета
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР