Производителят на метални опаковки Булметал“ подписа договор за доставка на

...
Производителят на метални опаковки Булметал“ подписа договор за доставка на
Коментари Харесай

Кръгов модел на работа: „Булметал“ инвестира още 4.6 млн. лв. в завода си в Гурково

Производителят на железни опаковки „ Булметал “ подписа контракт за доставка на преса за аерозолни кръгове. Тя ще бъде инсталирана и въведена в употреба от компанията за индустриално съоръжение MPI. Доставката до фабриката в Гурково, Стара Загора, би трябвало да се случи до 10 месеца след подписването на контракта.

Цената ѝ е 4.6 млн. лева, като част от парите за инвестицията са от Националния проект за възобновяване и резистентност - 849 871.26 лева Още близо 150 млн. лева са национално съфинансиране, а останалите 3.6 са средства на сдружението.

С придобиването на пресата ще се вкарат кръгови модели в предприятието в следните посоки:
Намаляване образуването на боклуци посредством внедряване на технологии за понижаване на количеството формирани боклуци при производството на 1-ца артикул от активността и Намаляване на количеството употребявани първични материали за производството на 1-ца продукт;Ограничаване потреблението на пластмасови артикули за еднократна приложимост посредством внедряване на технологии за ограничение потреблението на опаковки от пластмаса;Подобряване на стандартите за екологосъобразност на продуктите посредством внедряване на технологии за реализиране на сходство на създаваните артикули с използваните за тях екологични стандарти и продуктови условия, произлизащи от европейското и национално законодателство в региона на опазването на околната среда;Подобряване на енергийната успеваемост на продуктите посредством внедряване на технологии за произвеждане на артикули с по-висока енергийна успеваемост при използването им.
Очакваният резултат e компанията да трансформира индустриалните си процеси посредством прекосяване към кръгови модели за повишение на ресурсната успеваемост и ограничение на излъчванията на парникови газове.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР