Въпреки че сте научили детето да използва гърнето на много

...
Въпреки че сте научили детето да използва гърнето на много
Коментари Харесай

9 начина да помогнете на детето да спре да се напишква

Въпреки че сте научили детето да употребява гърнето на доста ранна възраст, напишкването нощем е огромен проблем при децата сред 4 и 7 години. Приблизително 15% от децата на тази възраст се напишкват най-малко 2 пъти седмично. Така че, в случай че към момента се случва, не забравяйте, че това е нещо обикновено, само че има няколко неща, които можете да извършите, с цел да се опитате да го предотвратите за в бъдеще.

1. Намалете броя на напитките преди лягане

За да се предотвратите прекомерното запълване на пикочния мехур на детето през нощта, значимо е да се управлява количеството течности, която пият късно следобяд и тъкмо преди лягане. Трябва да одобряват задоволително течности заран и по време на обяда, по-късно постепенно намалете количествата, до момента в който денят напредва. Също по този начин, от значително значение е детето да върви на тоалетната всяка вечер тъкмо преди лягане.

2. Избягвайте някои храни, които могат да раздразнят пикочния мехур

Съществуват избрани типове храни, които могат да раздразнят пикочния мехур при дребните деца, причинявайки напишкване, когато спят, тъй като нямат задоволително надзор на пикочния мехур. Избягвайте храни, които са прекомерно кисели като плодови сокове, съдържащи лимон, портокал, ананас, ябълка или алена боровинка.
Избягвайте млечни артикули като мляко или кисело мляко, тъй като млечните артикули могат да накарат детето ви да спи по-дълбоко и да не се разсънва, когато пикочният му мехур е цялостен. Също по този начин избягвайте парещ шоколад, чай, кола или всевъзможни газирани питиета, които съдържат прекалено много захар или кофеин.

3. Научете детето да става по средата на нощта, с цел да върви до тоалетната

Децата спят доста надълбоко, тъй че от време на време е мъчно да се разсънят, когато пикочният им мехур е цялостен. Идеята е те да се разсънват в средата на нощта и да прекъсват съня си по предопределение за вървене до тоалетната, с цел да изпразнят пикочния мехур. Това ще им помогне да бъдат по-бдителни и да се разсънват в средата на нощта, естествено, с цел да отидат сами в банята.
Можете да наблюдавате какъв брой пъти детето ви върви до тоалетната денем и какъв брой постоянно и да се разсънва по съответния метод. Например, в случай че детето ви върви до тоалетната 7 пъти дневно, на всеки 3 часа, събуждайте го на всеки 3 часа. След това можете последователно да го будите на 4 часа и най-после един път на нощ. Когато мине седмица, без да се е напишквало, спрете да го будите. То единствено ще стартира да се разсънва.

4. Увеличете приема на магнезий

Децата могат да страдат от енуреза (изпускане на урина), заради липса на магнезий в менюто. Липсата на магнезий прави нервната система по-малко дружелюбна, тъй че детето не знае, когато би трябвало да употребява тоалетната.

Не е належащо да давате на детето си добавки, просто включете магнезий в менюто му. Храните, които са богати на магнезий, са сусам, авокадо, банани, сьомга, бобови растения и тофу.

5. Водете дневник

Важно е да водите дневник и да проследявате всичко, което се случва денем. Това ще ви помогне да следите навиците на детето, дейностите му, приема на храни и течности, както и психическото и прочувственото му здраве.

Това също ще ви помогне да разберете от къде идва казуса с напишкването.

6. Говорете с детето

Много е значимо да разговаряте с детето. Важно е да знаете какво се случва в мислите. Дали има проблеми в учебно заведение, някаква друга причина за стрес, терзания и така нататък Трябва детето да знае, че вие го подкрепяте. Ако му се карате, няма да имате никакъв прогрес.

7. Давайте му награди

Давайте премия на детето всякога, когато се разсъни в изсъхнало легло.

8. Мотивирайте го, като му давате отговорности

Важно е да мотивирате детето си да бъде отговорно и без значение до известна степен. Вместо детето да стои в профил, засрамено, до момента в който вие сменяте чаршафите, помолете го да ви помогне и му покажете по какъв начин се сменят чаршафите.

9. Кога би трябвало да се консултирате с доктор

Както споменахме, това е нещо напълно обикновено, само че има обстановки, в които би трябвало да се консултирате с доктор.

Консултирайте се с доктор, в случай че:

Вашето дете непрекъснато се напишква, даже денем и е навършило 5 години.

Постоянно се напишква нощем и е на над 7 години.

Минали са месеци без да се напишква и внезапно стартира да се случва още веднъж.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР