Въпреки че са сочени за отговорни за петата вълна на

...
Въпреки че са сочени за отговорни за петата вълна на
Коментари Харесай

Младежката кампания „Аз се ваксинирам” набира все по-голяма популярност в Испания

Въпреки че са посочени за виновни за петата вълна на пандемията в Испания поради неконтролирани празненства и събирания на големи тълпи, доста младежи показват в обществените мрежи своята ангажираност в битката против ковид. С акцията „ Аз се имунизирам “, която набира все по- огромна известност, те желаят да дадат образец на връстниците си и молят за отговорност.

С потреблението на хаштага #Yomevacuno, което в превод значи „ Аз се имунизирам ” младежите в Испания желаят да покажат своя ангажимент за ограничение на петата вълна на пандемията, която визира най-вече тяхната възрастова група. В Twitter, Instagram и Фейсбук все по-често се появяват известия, с които младежите предизвикват своите почитатели да се имунизират, като прикачват фотография след инжектирането или театралничат до здравния личен състав. Така те демонстрират, че с изключение на виновни за тази вълна, са наясно и със сериозността на обстановката и желаят да бъдат имунизирани, с цел да се върнат към нормалността в живота си.

В Плана на държавното управление 16-29 годишните трябваше да се имунизират през есента, само че с покачването на броя на инфектираните, управляващите позволиха паралелна имунизация, дружно с 30 и 40-годишните. Само за първите 24 часа след решението в района на Мадрид 174 000 младежи над 16-годишна възраст са си запазили час за имунизация, а в Страната на баските - над 126 хиляди.

В Каталуния, която е най-пострадала от последната вълна на пандемията, към 13% във възрастта 16 - 29 години към този момент са получили първата си доза от имунизацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР