Въпреки че с нетърпение изпратихме 2020 с надеждата, че 2021

...
Въпреки че с нетърпение изпратихме 2020 с надеждата, че 2021
Коментари Харесай

Нова година, нови по-строги мерки

Въпреки че с неспокойствие изпратихме 2020 с вярата, че 2021 ще е по-добра, рестриктивните мерки и ограниченията в Европа не престават да стават все по-строги. Ирландия осъмна с нови спомагателни и по-строги ограничения против разпространяването на ковид след внезапно утежняване на епидемиологичните индикатори в страната.

До края на януари хората ще могат да се придвижват най-вече до 5 километра от местоживеенето си, не разрешава се приемането на посетители и всички магазини, като се изключи тези за хранителни артикули и аптеките, ще бъдат затворени. Училищата остават затворени най-малко до 11 януари. Удължена бе и възбраната за пътнически връзки с Обединеното кралство.

От първия ден на новата година, Словакия също осъмна с нови ограничения. Хората от разнообразни семейства няма да могат да се събират и да поддържат връзка, а регионът на местоживеене може да бъде напускан единствено при доста уважителни аргументи. Ски курортите затварят, а хотелите няма да одобряват посетители. Ограниченията ще бъдат годни до 24 януари.

В Германия, която е под строга карантина до 10 януари, се разисква удължение на ограниченията най-малко до март месец. В страната не престават да бъдат затворени магазините, заведенията и хотелите.

 
Как ще ги стигнем... французите? И тяхната система за имунизиране

   
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР