Въпреки че прическите и боядисването на косата са нещо, което

...
Въпреки че прическите и боядисването на косата са нещо, което
Коментари Харесай

Три домашни процедури за по-силна коса

Въпреки че прическите и боядисването на косата са нещо, което постоянно е по-добре да се остави на експертите, ние можем да се погрижим за грижата за косата вкъщи.

Добрата вест е, че храната, която постоянно имаме у дома, постоянно може да се употребява за грижа за косата. Предлагаме ви три естествени процедури за грижа за косата, които можете да извършите вкъщи.

Затова, когато почувствате, че косата ви се нуждае от „ храна “, пропуснете да харчите ненужни пари за маски от магазина или да отидете на коафьор, а следвайте тези указания.

Медена маска за суха и повредена коса

Причините за повредената коса са доста. Независимо дали тя е изтощена от слънцето, непрекъснатото нагряване със сешоар и преса, боядисване или нещо напълно друго, развалената коса не е мечтан сателит за цялостен живот. За да върнете блясъка на косата, направете маска от мед и зехтин. Добавете три супени лъжици зехтин към половин чаша мед и разбъркайте добре. Нанесете сместа върху чиста, влажна коса и деликатно масажирайте в скалпа. Оставете за двадесет минути, изплакнете и измийте косата с шампоан. Би било желателно медът да е органически и в случай че маската ви е прекомерно гъста, загрейте я, като поставите чашата в купа с гореща вода.

Маска от кисело мляко за разчистване на скалпа

Перфектната маска за разчистване на скалпа и подсилване на косата се състои единствено от две съставки, които имате у дома - кисело мляко и кокосово масло. Протеините от кисело мляко ще оказват помощ за прочистването на скалпа и ще укрепят косата, а кокосовото масло ще я хидратира и омекоти. Ще получите маската, като смесите две супени лъжици кокосово масло и половин чаша кисело мляко. Когато се комбинират, нанесете върху косата и деликатно масажирайте в скалпа. Оставете да работи от 20 до 30 минути, изплакнете косата и шампоана.

Лимонова маска срещу сърбеж и пърхот

Смес от зехтин и лимон ще бъде отлично средство за нервиран скалп, пърхот и сърбеж. Лимонът ще способства за здравето и здравината на косата, ще възстановява рН на скалпа и ще отстрани непотребното масло, до момента в който зехтинът ще способства за хидратацията. За да получите тази маска, би трябвало да смесите две супени лъжици зехтин, две супени лъжици лимонен сок и две супени лъжици вода. Нанесете сместа добре върху скалпа и я оставете да работи 20 минути. След това измийте косата си с шампоан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР