Въпреки, че през последните две години почти забравихме за натоварения

...
Въпреки, че през последните две години почти забравихме за натоварения
Коментари Харесай

Градовете с най-натоварен трафик в света и каква е цената на задръстванията във всеки от тях

Въпреки, че през последните две години съвсем забравихме за натоварения трафик в огромните градове, в този момент равнищата на трафик в този момент са на или над равнищата преди Covid в доста градове по света.

Най-натоварените градове в света в това отношение се намират в Съединени американски щати и Европа. Това се споделя в отчет на INRIX Research.

42% от градските региони в Европа са имали повече тапи, в сравнение с преди пандемията. Това число е 39% в Съединени американски щати. В Обединеното кралство обаче обстановката е най-сериозна, като 72% от градските региони са имали по-натоварено придвижване, спрямо годината, преди пандемията.

Шофьорите във Англия са прекарали 80 часа в тапи през 2022 година, а в Съединени американски щати 51 часа.

Икономическата цена на тапите

Нарастването на автомобилния трафик води до загуба на време, само че и до непродуктивно харчене на гориво. Освен изгубеното време, негативните външни фактори като закъснение на товари, инфлационен напън и влияние върху околната среда нормално се утежняват при тапи. Тези негативни резултати понижават качеството на живот в световен мащаб.

Друг огромен разход за пътешестване е горивото. През 2022 година международните цени на петрола доведоха до нараснали разноски за гориво.

По време на пандемията регионите на градовете по света претърпяха обилни спадове в пътуванията. Между 2021 година и 2022 година обаче в множеството центрове се следи нарастване както на размера на транспортните средства, по този начин и на времето за пътешестване.
 Снимка 601999
Източник: https://inrix.com

Това бяха петте най-натоварени града в света през 2022 година

5. Ню Йорк

Шофьорите в Ню Йорк са прекарали приблизително 117 часа в запушване. Ню Йорк може да бъде първият град в Съединени американски щати, който ще вкара ценообразуване за тапи, с предложение, което може да бъде пуснато незабавно в края на годината. Програмата ще таксува някои водачи до 23 $ дневно за шофиране в избран регион на Манхатън. Часовете в запушване идват на на цена от 1 976 за всеки водач в града.

4. Бостън

Шофьорите там губят по 134 часа в тапи. В града се вижда съществено нарастване от 72% на изгубени в трафик часове през 2022 година спрямо миналата година, когато градът е бил на 18-то място в света, съгласно отчета. Трафикът е коствал по 2270 $ на човек, съгласно отчета.

Също като някои градове в Европа Бостън има историческа централна част, която не е изключително подобаваща за авто трафик. Миналата година имаше особени транспортни усложнения в Бостън, откакто трен, който минава през центъра на града, беше затворен за 30 дни за ремонт.

3. Париж

През 2022-ра водачите във френската столица са изгубили 138 часа в трафика, което я прави вторият най-задръстен град в Европа в това отношение.

Трафикът е мъчителен проблем в града, изключително в центъра, където има доста тесни улици. През 2022 година по пътищата се движат със приблизително 17 км в час в центъра на града.

Градът обаче има амбициозни проекти да трансформира пътищата си и да се трансформира в един от най-благоприятните места за колоезачи в Европа. Съгласно " План Vélo: Акт 2 " Париж ще направи 180 километра велосипедни алеи до 2026 година и още 180 000 места за паркиране на колела.

2. Чикаго

Градът се класира най-високо в Съединени американски щати за трафик, като предходната година водачите са губили приблизително 155 часа в запушване. Това е скок от 49% по отношение на 2021 година, когато Чикаго беше на шесто място по трафик в света.

Някои пътища в града са мощно наранени от обстановката с отдалечената работа, която затруднява прогнозирането на трафика, а хората карат когато и да е на деня, съгласно CBS. Трафикът е коствал на всеки водач приблизително 2 618 $ през 2022 година

1. Лондон

Номер едно в класацията на INRIX е непокътната за Лондон. Явно английската столица е най-натовареният град в света и то за втора поредна година, като водачите са прекарвали приблизително по 156 часа в запушване през 2022 година, което е с 5% повече от преди Covid. Това коства 5,7 милиарда $ на града, или 1377 паунда на всеки водач, съгласно отчета.

Трафикът в Лондон е доста по-неприятен, в сравнение с в други елементи на Обединеното кралство, съгласно отчета, който откри, че идващите най-засегнати градове са Бристол, където водачите са губили приблизително 91 часа през 2022 година, и Манчестър с 84 часа.

 Топ 10:
 Снимка 602000
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР