Въпреки че премиерата беше едва преди седмица, продукцията на Netflix

...
Въпреки че премиерата беше едва преди седмица, продукцията на Netflix
Коментари Харесай

Емили Ратайковски срещу филма Блондинка

Въпреки че премиерата беше едвам преди седмица, продукцията на Netflix " " на режисьора Андрю Доминик към този момент насъбра мощна известност и много смесени мнения. Към тях се причисли и моделът Емили Ратайковски, която много ясно даде да се разбере, че не харесва художествената интерпретация за живота на Мерилин Монро.

 
 Корнелия Нинова не дава оставка. Засега 3 окт 2022 | Въпреки срутва на вота за левицата, ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и членовете на Изпълнителното бюро...
So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022

Пред почитателите си в TikTok Ратайковски упрекна лентата на Netflix във " фетишизиране на женската болежка ".

" Не съм сюрпризирана да схвана, че е основан още един филм, който фетишизира женска болежка и гибелта. Ние обичаме да фетишизираме женската болежка. Вижте Ейми Уайнхаус, Бритни Спиърс, вижте по какъв начин сме захласнати по гибелта на лейди Даяна. Вижте какъв брой сме захласнати от мъртви девойки и серийни убийци ", споделя моделът.

Авторката на " Моето тяло " признава, че при нея също е имало интервал, когато е виждала себе си като жертва, тъй като тази вероятност за потърпевшите дами се е наложила като мода.

" Искам това да се промени. Мислех по въпроса и знаете ли кое ще е мъчно да се фетишизира? Гневът. Гневът мъчно ще се фетишизира. Затова ще направя едно предложение. Мисля, че би трябвало да се ядосваме повече. Какво ще кажете да се ядосаме? 2022 година е моята епоха на кучка. Филмът " Блондинка " не е нещо ново и по тази причина просто ще се ядосам ", споделя още Ратайковски.

И до момента в който измежду нейните почитатели яростта е в начална фаза, при огромните почитатели на починалата Мерилин Монро се разнася бурно неодобрение поради портрета, който Андрю Доминик сътвори на обичаната им актриса.

В голям брой туитове хората написаха, че биографичната лента за Монро с Ана де Армас в основната роля е негледаем след първите 20 минути, а в платформата Rotten Tomatoes филмът получи едвам 36% утвърждение от аудиторията.

Критики към кино лентата заваляха и от организацията Planned Parenthood, които не са съгласни с демоничното показване на абортите.



" Уважаваме артистичната независимост, само че неправилното задаване на облици служи единствено за подсилване на дезинформацията и увековечаване на стигмата към половото и репродуктивно здраве. Всеки резултат от бременност, включително и абортът, би трябвало да бъдат отразени деликатно, тъкмо и достоверно в медиите. Жалко е, че основателите на " Блондинка " избраха да допринесат за пропагандата против абортите ", споделят от Planned Parenthood пред The Hollywood Reporter.

В същото време " Блондинка " се подреди измежду десетте най-гледани продукции в стрийминг платформата Netflix, като към този момент се носи слух, че Ана де Армас ще бъде номинирана за " Оскар " за играта си във кино лентата.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР