Въпреки че остава в историята с наименованието Удсток, прочутият фестивал

...
Въпреки че остава в историята с наименованието Удсток, прочутият фестивал
Коментари Харесай

Фенове се събраха в Бетъл за 50-ата годишнина на фестивала „Удсток“

Въпреки че остава в историята с наименованието " Удсток ", фамозният фестивал през 1969 година в действителност е проведен в Бетъл . Градът, намиращ се на 130 км северозападно от Ню Йорк, събра почитателите, стекли се да отбележат половинвековния празник на знаковата демонстрация, оповестяват АП и Агенция Франс Прес.

Организатор на поредицата събития по случай годишнината, които започнаха в четвъртък и ще продължат до неделя, е центърът за изкуства " Бетъл удс ".

За разлика от истинската демонстрация в този момент не се чака голям напор от хора , защото плануваните събития са платени . Посетителите би трябвало да разполагат и с пропуски, с цел да могат да карат в региона през уикенда. Ограниченията се постановат, с цел да се избегне хаосът, съпътствал фестивала през 1969 година
 Gulliver/Getty Images
50 години след изявата си на истинския фест, в Бетъл се завърна фолк артистът Арло Гътри. Сред частите, които ветеранът извърши, беше класиката " The Times They Are a-Changin " на Боб Дилън.-->

Фестивалът " Удсток " през 1969 година, афиширан като " три дни мир и музика ", се трансформира в едно от знаковите събития в музикалната история.
 Gulliver/Getty Images
В продължение на три дни над 30 реализатори и групи , измежду които Джими Хендрикс, Джанис Джоплин, " Ху ", " Грейтфул дед " , се изявяват пред аудитория от към 400 000 души. Повечето от тях посещават фестивала гратис и лагеруват на място в калта. Проявата е документирана в отличения с " Оскар " филм " Удсток " (1970).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР