Въпреки че остаряването е неизбежно, промяната в начина на живот

...
Въпреки че остаряването е неизбежно, промяната в начина на живот
Коментари Харесай

7 странни навика, които могат да ни помогнат да живеем по-дълго

Въпреки че остаряването е неизбежно, смяната в метода на живот в този момент може да ви помогне да остареете постепенно.

1. Движете се

Не е изненада, че придвижването е потребно за тялото. Но като се изключи че ви поддържа във форма, постоянната физическа интензивност - даже в дребни количества - може също да удължи живота ви. Доказано е, че тренировките понижават риска от болести, свързани с възрастта, като болести на сърцето, диабет, инсулт и някои типове рак и усилват общата ви дълготрайност на живота.

2. Спрете цигарите

Тютюнопушенето е водещата причина за преждевременна гибел и е обвързвана с заболявания в съвсем всеки орган на тялото. Средно пушачите умират съвсем 10 години по-рано от непушачите и имат три пъти по-висока смъртност. Никога не е прекомерно късно да се откажете.
Популярна „ потребна “ хранителна добавка покачва риска от рак на белите дробове и стомаха
Храната би трябвало да обезпечава на организма всички минерали и хранителни субстанции, нужни за неговото обикновено действие, само че някои...
Прочети повече
3. Пийте умерено

Прекомерната консумация на алкохол усилва риска от  болести на сърцето, чернодробни болести, високо кръвно и някои типове рак - всичко това може да докара до по-кратка дълготрайност на живота. Според едно изследване възрастните, които пият от 14 до 25 питиета на седмица, могат да съкратят продължителността на живота си с една до две години.

4. Намалете напрежението

Стресът е неизбежна част от живота, нарасналата тревога и безпокойствие могат  доста да повлияят върху тялото и да нарушат съвсем всички негови процеси. Непрекъснатият стрес усилва риска от тежка меланхолия, тревожни разстройства, болно сърце, високо кръвно, диабет, инфектиране и затлъстяване, както и да редуцира продължителността на живота.

5. Контактувайте
Пет скъпи съвета за това по какъв начин да живеем по-здравословно
Много хора в България (а и по света) не живеят по никакъв начин здравословно и това се отразява на доста неща в живота им. Затлъстяване, здравосло...
Прочети повече
Приятелствата и взаимоотношенията са освен това от страст. Те са потребни и за вашето физическо здраве! Хората със мощни обществени връзко приблизително имат 50% по-голям късмет за оцеляване от тези с по-малко обществена поддръжка. Всъщност, съгласно изследването, здравният риск от обществена изолираност е равностоен на пушенето на 15 цигари дневно и е по-вреден от затлъстяването или неактивността.

6. Спете задоволително

Редовният график за сън също е от решаващо значение за цялостното действие на тялото ви. Недостатъчният сън е обвързван със съществени здравословни положения, в това число хипертония, инфектиране, диабет, затлъстяване  заболявания на сърцето - всяко от които способства за по-кратък живот.

7. Спазвайте здравословна диета

Много хора са склонни да мислят за диетата си от позиция на краткосрочните си здравни цели, като събаряне на килограми или по-добро храносмилане. Но това, което ядете в този момент, може да има съществено въздействие върху живота ви в дълготраен проект, в това число неговата дълготрайност. Доказано е, че здравословната диета, богата на плодове, зеленчуци, фибри и пълноценни храни, защищава от възпаления и хронични болести, като сърдечни болести, диабет, затлъстяване, високо кръвно и някои типове рак, които предизвикват по-голямата част от ранните смъртни случаи.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР