Въпреки че областните управи в Перник и Сливен бяха първите,

...
Въпреки че областните управи в Перник и Сливен бяха първите,
Коментари Харесай

Сливен отвори заведенията само ден, след като ги затвори

Въпреки че регионалните управи в Перник и Сливен бяха първите, които се престрашиха да затворят нощните питейни заведения и нощни заведения, възбраната в Града на сините камъни падна единствено ден, откакто бе наложена. 

Тъй като през днешния ден е денят на Сливен, регионалният шеф Чавдар Божурски решил заповедта му да влезе в мощ от 27 октомври 2020 година, понеделник, написа " Сливен нюз ". През уикенда веселбите ще продължат без значение от все по-заплашителното разпространяване на ковид. Сливен е една от " алените зони " в страната, болничното заведение е цялостна. 

Според заповедта в Сливен не трябваше да се позволяват и сватби, кръщенета и всевъзможни празненства на закрито. От репортаж по бТВ обаче стана ясно, че довечера в един от градските заведения за хранене се чакат 120 участници в детско-юношеския сценичен фестивал " Сцена под сините камъни ". Той стартира през вчерашния ден с присъединяване на трупи от над 10 града и би трябвало да завърши на следващия ден. .

Засега наложената в Перник заповед остава в действие. Нощните питейни заведения и нощни заведения стопираха работа и в Шумен. Те ще останат затворени най-малко до 16 ноември, заяви БНР.  Решението е на Областният спешен щаб поради трайната наклонност за повишение на новозаразените с ковид в района. В региона новите случаи за последните 24 часа са 76, а над 100 са пациентите с потвърден COVID-19 в МБАЛ Шумен. Самата болница към този момент седмици наред изнемогва от недостиг на лекари и сестри.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР