Въпреки че няма пленарни заседания, Народното събрание работи по приемането

...
Въпреки че няма пленарни заседания, Народното събрание работи по приемането
Коментари Харесай

Клисурски, зам.-министър на финансите: Надяваме се да имаме бюджет до Нова година

Въпреки че няма пленарни съвещания, Народното събрание работи по приемането на държавния бюджет. В неделя парламентарната финансова комисия ще заседава изключително, като ще гледа на второ четене бюджета, това заяви по Нова телевизия зам.-министърът на финансите Георги Клисурски.

Според него бюджетът е европейски на вложенията и има за цел догонване на средноевропейския стандарт на живот.

Клисурски разяснява, че изразходването на средствата за инфраструктура ще се следи посредством системата на заплащане. На изпълнителите ще са заплаща предплатено единствено до 20% от стройността на обекта, а всичко останало - единствено при свършена работа.

Зам.-министърът на финансите сподели също, че опцията да не се заплати, в случай че не е публикуван бон, е единствено инструмент, с който жителите да оказват помощ търговците да не вършат нарушавания. Според него не е ясно какъв може да е резултата от това, само че евентуално ще е десетки, в случай че не и стотици милиони в бюджета.

Клисурски заяви, че сега има ново рухване на инфлацията, а поради високите приходи от Национална агенция за приходите през ноември не е имало недостиг, а остатък в настоящия бюджет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР