Въпреки, че миналата седмица главният прокурор оспорваше правилника на парламента

...
Въпреки, че миналата седмица главният прокурор оспорваше правилника на парламента
Коментари Харесай

Иван Гешев се яви пред правната комисия заради Бюрото по защита

Въпреки, че предходната седмица основният прокурор оспорваше правилника на Народното събрание и по кое време може да бъде викан пред депутатите, през днешния ден той изненадващо се яви на съвещание на правната комисия.

Преди съвещанието Иван Гешев съобщи, че унищожаването на Бюрото по отбрана ще докара до проблеми с битката с престъпността. Едно от предложенията е бюрото да премине под управлението на Министерството на правораздаването.

" Ще последва това, че ще бъдат застрашени лица, които се пазят и са очевидци против мафия, да го кажа по подобен метод, в това число има и подобен против укриващия се в чужбина господин Божков, уповавам се да не пострада някой от тях. Ще се случи може би няма да се охраняват качествено застрашени прокурори и следователи. За мен изрично това ще значи най-малкото заличаване на професионалния потенциал на това бюро и проблеми със отбрана на прокурори и следователи, проблеми със предпазени очевидци ", съобщи основният прокурор.

" Надявам се това да не е по аргументи от прочувствен темперамент, тъй като останах с чувството в последните дни, че най-важното в тази страна преди всичко е актуализацията на бюджета, касаеща пенсиите и здравните осигуровки, на последващо място, по чудноват метод, това е основният прокурор на една страна ", добави Гешев.

По време на съвещанието бяха отправени рецензии, че отчетът има сериозен недостиг на информация. В залата влезе и народния представител от " ИТН " Тошко Йорданов, който съобщи, че Гешев е трансформирал Бюрото за отбрана в " персонална преторианска армия ". От Има Такъв Народ попитаха и за какво няма следствие за фотосите с кюлчетата и по абсурда прочут като " Мата Хари ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР