Русия планира да проведе военни учения през следващите седмици и

...
Русия планира да проведе военни учения през следващите седмици и
Коментари Харесай

Русия отвръща на САЩ: Изсипва войски на неочаквано място

Русия възнамерява да организира военни учения през идващите седмици и реалокира кораби и самолети в Карибите, оповестява Ройтерс, базирайки се на източници измежду американски чиновници.

Източникът е декларирал, че " тези учения са част от отговора на Москва за подкрепата на Съединени американски щати за Украйна ".

" Става дума за това, че Русия показва, че към момента е способна на несъмнено равнище на световна проекция на мощ ", е декларирал той.

Русия може да употребява нуклеарни оръжия, в случай че суверенитетът или територията ѝ са застрашени

Източникът на английската медия е допълнил, че Русия желае да разстрои Съединени американски щати и също по този начин да повлияе на " локалната аудитория ". Той декларирал още, че сходни учения се организират рядко, защото " Русия има лимитирани благоприятни условия за това ".

Според информацията корабите ще спрат в Куба и Венецуела, а след ученията ще останат в района до края на лятото. През есента се чака да се проведат още  маневри, прецизира Фокус.

Съединени американски щати не считат ученията за опасност, само че ще наблюдават обстановката от близко. Отбелязва се, че Русия не е предизвестила за маневрите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР