Въпреки че голяма част от богатството на кралските особи остава

...
Въпреки че голяма част от богатството на кралските особи остава
Коментари Харесай

Принц Уилям наследява имение на стойност 1 милиард долара

Въпреки че огромна част от благосъстоянието на кралските особи остава забулено в загадка, финансови специалисти са съставили оценки на положението им въз основа на добре документирани разкази за техните персонални сбирки и наследени парцели. И макар че кралските завети в никакъв случай не се оповестяват обществено, смяната на кралските трофеи и прехвърлянето на активи имат дълготраен казус.

Сега, след гибелта на кралица Елизабет II, оповестява, че Уилям – който в този момент е първи в линията за заместничество на трона, притежавайки формалните трофеи принц на Уелс и херцог на Корнуол и Кеймбридж – наследява частното херцогство от имението Корнуол от татко си, крал Чарлз III.
 Ивайло Мирчев: Нужна е лустрация на службите поради въздействия от Русия 15 септ 2022 | “Нужна е тежка промяна, в това число лустрация в службите “. Това сподели претендентът за народен представител от „ Демократична...
 
               

Създадено през 1337 година от крал Едуард III, имението се счита, че коства към £1 милиард ($1,2 милиарда) съгласно финансовите доклади от предходната година. Херцогство Корнуол обгръща обилно портфолио от земя и парцели, в това число съвсем 140 000 акра в югозападна Англия.

Според приходите от имението се „ употребяват за финансиране на публични, частни и благотворителни действия “ на херцога на Корнуол. Тази купа в този момент се държи от Уилям.

пресметна предходната година, че персоналното положение на кралица Елизабет възлиза на 500 милиона $, включващо нейните бижута, сбирка от творби на изкуството, вложения и две резиденции - замъка Балморал в Шотландия и Сандрингам Хаус в Норфолк, и двете от които тя наследи от татко си, крал Джордж VI.

Имотите съставляват лъвския дял от кралското благосъстояние, като фамилните активи възлизат на минимум £18 милиарда ($21 милиарда). Като ръководещ монарх крал Чарлз в този момент е надзирател на имението Crown Estate, оценено на £16,5 милиарда ($19 милиарда). От него обаче се изисква да съобщи всички облаги от парцели на държавното управление в подмяна на част - наречена суверенна безплатна помощ, употребена най-вече за възнаграждение на личния състав и поддържане на парцелите - като част от съглашение, датиращо от 1760 година

Крал Чарлз също в този момент е страж на имението на херцогство Ланкастър, което датира от 1265 година и неотдавна беше оценено на към £653 милиона ($764 милиона), оповестява. За разлика от Crown Estate, и двете херцогства се смятат за частни парцели, върху които Чарлз и Уилям не са задължени да заплащат налози или да дават каквито и да е детайлности с изключение на отчитането на приходите си. CNN отбелязва, че и двете херцогства непринудено заплащат налог върху приходите от 1993 година

Междувременно уебсайтът на показва, че кралят може да харчи парите от суверенната безплатна помощ единствено за кралски отговорности и че нито той, нито неговият правоприемник имат право да се възползват от продажбата на активи в своите херцогства. Всяка облага от упоменатите продажби ще бъде реинвестирана назад в имението.

 
               

Възпоменанието за починалата кралица, чийто ковчег дойде в Бъкингамския замък във вторник, е в ход. Той бе пренесен в върволица на лафет на Кралската конна артилерия от Бъкингамския замък до Уестминстърския замък, където кралицата ще лежи в Уестминстър Хол до сутринта на държавното заравяне, което е планувано за 19 септември.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР