Въпреки че ДБ постигна добър резултат на изборите – близо

...
Въпреки че ДБ постигна добър резултат на изборите – близо
Коментари Харесай

Изненада: Желязната Антоанета от ДБ изгоря, раздаваше жито вместо кебапчета

Въпреки че Демократична България реализира добър резултат на изборите – близо 8 %, топ остриета от обединяването не съумяха да влязат в 48-ия парламент. Сред натъжените кандидат-депутати се оказа Желязната лейди на ДаБг Антоанета Цонева, която беше тежката артилерия на десните при дебатите в предишния парламент. В първия регион тя се състезава с кандидат-депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, на който Цонева разгласи война преди вота.

Безкомпромисната дама, въпреки че бе лидер в два изборни региона - Пазарджик и София-област, само че този път няма да смразява кръвта на съперниците от парламентарната естрада. 

Новината показа самата тя на профила си във фейсбук.  

Тя изясни, че в Пазарджик Демократична България има 195 гласа по-малко, в София-област 560 повече, по отношение на предходния път, само че все пак мандат няма.

Целият ни екип вложи доста старания, само че очевидно това не е било задоволително - в това число водихме каузи против преносимите изборни секции в Батак и Сърница, с цел да пресечем злоупотреби в смесените региони. Успяхме да спрем тези в Батак. Не се укривам от рецензия, ще проучваме грешките си и ще създадем проект по какъв начин да си върнем мандатите при последващи избори, даде обещание Цонева.

По време на предизборната акция, Цонева прояви автентичност и почерпи с ашуре на площада в Сърница.  

Тя пожела триумф на сътрудниците си. Няма да съм народен представител, само че има доста работа за извършване от Демократична България, отсъди умно дясната ръка на Христо Иванов.

В парламентарната банка няма да седне и някогашният министър на екологията и вицепремиер Борислав Сандов, макар че беше на второ място в столичния 24 МИР – незабавно след водача на Демократична България Христо Иванов.

„ Зеленото " острие обаче  са изхвърлили преференциите  за четвъртия в листата Мартин Димитров и шестата Кремена Кунева, посочени от повече гласоподаватели. Димитров изпреварва и Христо Иванов, само че той не може да бъде преместен, защото е лидер на листа – т.е. автоматизирано получава и всички преференции на хора, не показали нищо.

Острието на Българска социалистическа партия Александър Симов също не се пребори за депутатско място в Перник, а Българска социалистическа партия загуби депутати от още седем области - Видин, Силистра, Кърджали, Благоевград, Габрово, Смолян, Разград и Търговище. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР