Въпреки че беше коментирано, че ние сме спрели строителство на

...
Въпреки че беше коментирано, че ние сме спрели строителство на
Коментари Харесай

Иван Шишков: Наследство от служебния кабинет е анализ за състоянието на пътищата

Въпреки че беше коментирано, че ние сме спрели строителство на всички автомагистрали, ние на процедура отпушихме още веднъж строителството на автомагистралите в България. Това сподели някогашният районен министър арх. Иван Шишков в предаването „ На фокус " по Нова телевизия.

Те са били спрени не по виновност на служебния кабинет, а заради неналичието на процедури, планове и подробни строителни проекти.

Той разяснява и решението на настоящия районен министър да смени шефа на АПИ поради публични поръчки за 4,7 милиарда лв.. „ Буквата на закона, по отношение на началото на процедурата и по отношение на цялата процедура, е спазена. Това, което съм желал от АПИ в месеците обратно, е оптимално бързо да създадат поръчките, с цел да може пътищата в идващите години да бъдат поддържани вярно ", изясни Шишков.

Наследство от служебния кабинет е разбор за положението на пътищата. „ Всички тези инспекции на положението на автомагистралите не са били въпрос на политическа атракция от моя страна. Това, което съм изискал от АПИ, беше разбор на пътищата, с цел да се знае всяка година кой път би трябвало да се ремонтира, кой път е за настоящ ремонт, кой е за главен ремонт. Това е картата, по която би трябвало да се създадат ремонтите на пътищата - съществени или настоящи ", изясни Шишков и добави, че този разбор към този момент би трябвало да е разполагаем на новия министър.

Ин хаус договорите ще бъдат проблем и за сегашния министър на районното развиване, съобщи Шишков. „ Не можем да си позволим да ги претърпим заради това, че страната ще претърпи големи загуби ", разясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР