Въоръжено нападение беше извършено срещу азербайджанското посолство в Техеран. Убит

...
Въоръжено нападение беше извършено срещу азербайджанското посолство в Техеран. Убит
Коментари Харесай

Въоръжено нападение срещу азербайджанското посолство в Техеран, има жертва

Въоръжено нахлуване беше осъществено против азербайджанското посолство в Техеран. Убит е началникът на защитата, а двама негови сътрудници са ранени. Това заяви външното министерство в Баку, представено от организациите.

" Нападателят проби защитата и простреля началника ѝ с автомат " Калашников ", съобщи ведомството.

Двамата ранени охранители са в " приемливо положение ". Случаят се проверява, уточни министерството, без да добави повече детайлности.

Нападателят е задържан, заяви организация Тасним, като се базира на началника на полицията. По думите му мъжът е влезнал в постройката на задачата с двете си деца. На разпитa той е показал като претекст персонални и фамилни проблеми.

Иран, където живеят милиони азери, дълго време е упреквал прилежащата страна, че разпалва сепаратистки настройки на негова територия.

Отношенията сред Баку и Техеран обичайно са деликатни. Тюркоезичен Азербайджан е стеснен съдружник на Турция, исторически противник на Иран. 

Техеран се притеснява също така, че азербайджанската територия може да бъде употребена за вероятно нахлуване против Иран от страна на Израел, главния оръжеен снабдител на Баку. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР