Въоръжените сили на Южна Корея и САЩ намалиха мащаба на

...
Въоръжените сили на Южна Корея и САЩ намалиха мащаба на
Коментари Харесай

Пандемия! Южна Корея и САЩ намалиха мащаба на годишните си учения заради COVID-19

Въоръжените сили на Южна Корея и Съединени американски щати понижиха мащаба на годишните си взаимни учения този месец поради ковид и с цел да оказват помощ на дипломацията по отношение на севернокорейската нуклеарна стратегия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Обединеното командване в Сеул съобщи в изказване, че съдружниците са решили да стартират деветдневните учения на следващия ден, откакто са проучили фактори като епидемиологичната обстановка и дипломатическите старания за реализиране на денуклеаризация и мир на Корейския полуостров.

Ученията са напълно защитни и включват най-вече настолни извършения и симулации без образование на терен.

Миналата година двете страни анулираха пролетните си учения откакто някои военни се заразиха с ковид.

През последните години страните анулираха или ограничиха мащабите на постоянни учения, с цел да дадат повече благоприятни условия на стигналите до задънена улица водени от Съединени американски щати дипломатически старания да убедят Северна Корея да се денуклеаризира в подмяна на стопански и политически тласъци.

Съвместните учения на Южна Корея и Съединени американски щати са мотив за напрежение на полуострова. Пхенян ги счита за извършения за инвазия и дава отговор с тестване на оръжейни системи, напомня АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР